BOLOS PROMITE CA NU FACE DISPONIBILIZARI – Rezultatul negocierilor cu ministrul de Finante. Termen pana in 21 august pentru egalizarea salariilor la nivelul maxim in plata

504

sursa foto: facebook Finante Sed Lex

Acord intre sindicate si ministrul de Finante, Marcel Bolos, dupa ce angajatii din minister au declansat un protest spontan,  nemultumiti de prevederile din proiectul de ordonanta de urgenta privitor la reforma bugetarilor care circula in spatiul public. Sindicalistii au sustinut ca daca prevederile ar fi aprobate, acestea ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) si la pierderea locurilor de munca. In urma negocierilor, Bolos promite ca nu se dau oameni afara.

Potrivit sindicatului Finante Sed Lex,  ministerul Finantelor se obliga ca nu vor exista disponibilizari la nivelul aparatului propriu si unitatilor subordonate, cu precizarea ca nu exista o forma oficiala pusa in transparenta decizionala, cele aparute in spatiul public nefiind asumate.

Grup de lucru pentru statutul angajatului

In plus, pana in 21 august 2023, ministerul Finantelor va elabora proiectul de act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim in plata in cadrul sistemului fiscal, luand in calcul hotararile judecatoresti, anunta sindicatele.
„Ministerul Finantelor va sustine in cadrul Guvernului introducerea familiei ocupationale finante in viitoarea lege a salarizarii. De asemenea, se va constitui un comitet de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si sindicatelor cu scopul de a elabora statutul angajatului din finante”.

Nemultumirile

Sed Lex anunta in urma cu doua zile ca se vor declansa proteste la nivel national, nemultumirile fiind legate de aparitia in spatiul public a proiectului Ordonantei de urgenta privind reducerea cheltuielilor bugetare, care contine prevederi referitoare la:

– Plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei
– Indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei
– Voucherele de vacanta nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei
– Anularea posturilor vacante
– Desfiintarea biroului si functiei de sef birou
Normative personal: 10 functii de executie pt serviciu, 20 functii de executie pt directie, 40 functii de executie pt directie generala (click aici pentru a citi mai multe).

 

 

Ultimele articole