BNR A ANUNTAT CE SE INTAMPLA CU RATELE LA BANCI – Banca Centrala, intarziere de o ora dupa ce Rusia a atacat Ucraina

1644

sursa foto: antena 3

Coincidenta, sau nu: Banca Nationala a Romaniei, ceas elvetian, a intarziat o ora sa anunte joi, 24 februarie 2022, cotatia ROBOR, indicele de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei. Care a crescut, ceea ce inseamna ca romanii vor goli portofelul si mai mult.

Desi Banca Centrala anunta in mod normal fix la ora 11.00 cotatia ROBOR, joi, asteptarea s-a prelungit cu peste o ora. Astfel, putin dupa ora 12.00, institutia condusa de Mugur Isarescu a publicat “valoarea” ROBOR la trei luni:  3,61%”. Miercuri, 23 februarie 2022, cotatia ROBOR la 3 luni era 3,56%.

Calculul dobanzilor

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.Majorarea dobanzii cheie. Miercuri, 23 februarie 2022, cotatia ROBOR la 3 luni era 3,56%.

Declaratia lui Putin

Remintim ca presedintele rus Vladimir Putin a anuntat, joi dimineata,24 februarie 2022,   operatiunea militara in Ucraina. Vladimir Putin a avut un discurs in jur de ora 5.30 (4.30 ora Romaniei), in care a declarat ca „toate analizele arata ca confruntarea Rusiei cu aceste forte este de neevitat”. Romania avertizeaza impotriva oricarei actiuni ostile la adresa membrilor comunitatii romane din Ucraina, anunta Klaus Iohannis (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole