BITCOIN VA DEVENI, IN PREMIERA, MONEDA OFICIALA INTR-UN STAT AFRICAN – Este a doua tara la nivel global, dupa El Salvador, care introduce criptomoneda ca mijloc legal de plata

1127

Guvernul Republicii Centrafricane (CAR) a adoptat vineri, 22 aprilie, o lege pentru a introduce Bitcoin ca mijloc oficial de plata. Daca va avea succes, initiativa va transforma tara in primul stat african care va avea o criptomoneda cu statut de moneda oficiala in circulatie si al doilea la nivel global dupa El Salvador.

Adunarea Nationala – camera inferioara a Parlamentului Republicii Centrafricane – a adoptat un proiect de lege pentru a adopta Bitcoin ca mijloc legal de plata in interiorul granitelor tarii, relateaza Revista Forbes.

Ministrul economiei digitale, servicii postale si telecomunicatii, Gourna Zacko, si ministrul finantelor si bugetului, Calixte Nganongo, au initiat si depus proiectul de lege care stabileste atat cadrul legal pentru tranzactiile cu criptomonede, cat si introducerea Bitcoin ca moneda oficiala a tarii .

Gourna Zacko a subliniat ca proiectul de lege urmareste, pe de o parte, crearea unui mediu favorabil sectorului financiar care sa raspunda nevoilor profesiei din acest sector si tuturor actorilor economici si, pe de alta parte, reglementarea criptomonedelor si a industriei cripto.

Aceasta initiativa va transforma complet infrastructura digitala a CAR prin introducerea pe scara larga a tehnologiei blockchain, necesara implementarii proiectului, sustin cei doi oficiali in expunerea de motive. Initial critice fata de proiect, grupurile parlamentare Mouvement Cœurs Unis (MCU) si Mouvement National des Indépendants (MOUNI) au votat in favoarea acestuia, in conditiile in care CAR se confrunta cu grave probleme economice.

Introducerea Bitcoin ca moneda oficiala a adus investitii si turisti in El Salvador

Peste 60% dintre locuitorii sai traiesc in saracie, multi dintre ei sufera de malnutritie cronica. Tara se confrunta cu un razboi civil, care a agravat situatia.

In acest context, Bitcoin este perceput de politicienii republicii africane ca fiind una dintre ultimele sperante. Dupa ce El Salvador a adoptat BTC, micul stat din America Centrala a inregistrat o crestere masiva a numarului de turisti si un numar mare de investitii.

In plus, natiunea isi propune sa implice tehnologia blockchain in multe sectoare ale economiei sale. Doua dintre principalele partide politice din RCA – Mouvement Coeurs Unis (MCU) si Mouvement National des Indépendants (MOUNI) – au votat in favoarea sprijinirii agendei cripto a natiunii.

Bitcoin ar putea deveni din noiembrie 2022 mijloc de plata legal si in Tonga, un mic stat insular din Oceanul Pacific, a anuntat in ianuarie 2022 un fost membru al parlamentului, Lord Fusitu’a, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

Tehnologia este gata de implementare. Asteptam doar aprobarea proiectului si a legislatiei auxiliare pentru a directiona lansarea infrastructurii miniere (n.r. de Bitcoin)”, a spus politicianul african la acel moment.

Regiunea autonoma din Portugalia – Madeira – si jurisdictia Honduras – Prospera – au dezvaluit, de asemenea, intentiile de a adopta bitcoin ca mijloc legal. Fostul presedinte al regiunii Madeira, Miguel Albuquerque, a sustinut ca BTC reprezinta viitorul.

Guvernul nostru va continua sa lucreze pentru a crea un mediu fantastic pentru bitcoin in Madeira”, a spus Albuquerque, potrivit cryptopotato.com.

Presedintele El Salvador a prezis ca in 2022 Bitcoin va atinge 100.000 dolari si va deveni mijloc legal de plata in cel putin alte doua tari

La inceputul acestui an, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment, presedintele El Salvador, Nayib Bukele, a prezis ca Bitcoin va ajunge anul acesta la 100.000 de dolari, si, pe langa El Salvador, sunt inca doua tari care vor adopta in curand activul digital ca mijloc de plata legala. El a precizat ca subiectul criptomonedelor va deveni, de asemenea, o problema majora in alegerile intermediare din SUA care vor avea loc pe 8 noiembrie.

Nayib Bukele a facut istorie anul trecut, devenind primul presedinte care a facut toate demersurile necesare pentru ca Bitcoin sa devina mijloc legal de plata in El Salvador. El a avut, la acel moment, informatii destul de precise ca sa sustina ca alte doua tari vor urma acest exemplu in 2022.

El Salvador a adoptat Bitcoin ca moneda oficiala in septembrie anul trecut, aventurandu-se in „ape neexplorate” din punct de vedere financiar si starnind furia Fondului Monetar International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole