BITCOIN, SUB ASEDIU DUPA CE UE ANUNTA „VANATOAREA” CLIENTILOR CRIPTO – Autoritatile de reglementare vor sa interzica portofelele anonime de cripto-active

1313

Bitcoin (BTC), cea mai mare criptomoneda din lume, a scazut marti, 20 iulie, pana la 29.300 de dolari, atingand nivelul cel mai scazut din 22 iunie, pe fondul anuntului lansat de autoritatea de reglementare europeana. Comisia Europeana vrea ca bancile sa aiba o baza de date cu detalii personale ale detinatorilor de criptomonede, scrie The Guardian. Mai mult, portofelele anonime vor fi interzise. Piata cripto a reusit sa tempereze panica, iar BTC a revenit miercuri peste pragul de 30.000 de dolari, considerat in acest moment „nivelul cheie de asistenta”.

Oficialii Comisiei Europeane au declarat marti ca toate companiile care gestioneaza active virtuale, cum ar fi bitcoin, ar trebui sa fie supuse regulilor de combatere a spalarii banilor, precum si cerintelor de transparenta pentru transferurile de active criptografice.

Bancile, obligate sa raporteze numele, adresa, data nasterii, numarul contului si numele clientului cripto

De exemplu, o companie, cum ar fi o institutie bancara care gestioneaza criptomonede pentru un client, ar trebui sa includa in baza de date numele, adresa, data nasterii, numarul contului si numele clientului. Portofelele anonime de cripto-active ar fi, de asemenea, interzise. Comisia Europeana a estimat ca ar putea dura doi ani pana cand propunerile privind o mai stricta trasabilitate a tranzactiilor cripto va deveni lege.

Avand in vedere ca transferurile de active virtuale implica riscuri mult mai crescute legate de activitati de spalare a banilor si de finantare a terorismului in raport cu transferurile de fonduri bancare …, prin urmare, pare logic sa se utilizeze acelasi instrument legislativ pentru abordarea acestei probleme comune”, a aratat Comisia Europeana in anuntul de marti.

Luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat autoritatilor de reglementare ca guvernul SUA trebuie sa avanseze rapid pentru a stabili un cadru de reglementare pentru stablecoins (n.r. criptomonede cu valoare stabila, legata de monedele fiat), o clasa de monede digitale in crestere rapida.

O intalnire a autoritatilor de reglementare de top din SUA a convenit ca acest tip de criptomonede au potentialul de a fi un mijloc util de plata. Cu toate acestea, ar fi nevoie de mai multe reglementari pentru a proteja utilizatorii de stablecoin si sistemul financiar mai larg.

Secretarul Janet Yellen a subliniat necesitatea de a actiona rapid pentru a se asigura ca exista un cadru de reglementare adecvat in SUA”, se arata in comunicatul Trezoreriei.

Prabusirea Bitcoin sub nivelul-cheie de 30.000 de dolari va declansa asa-numita „curba a mortii” pe piata cripto

In acest moment, investitorii din piata cripto se uita cu o teama „aproape religioasa” la pragul de 30.000 de dolari, considerat un nivel cheie de asistenta pentru Bitcoin. Analistii se asteapta la o depreciere accelerata a criptomonedei, daca aceasta pierde batalia in jurul acestui prag de rezistenta.

Toata lumea s-a uitat la acest numar de asistenta cu un sentiment de teama aproape religios, iar teama de pe piata a fost ca, daca bitcoin va scadea sub 30K, pretul va intra intr-un declin violent”, a declarat Naeem Aslam, analist sef de piata la Avatrade, pentru Yahoo Finance. „Dar, in realitate, pretul bitcoin a reusit sa ramana stabil, ceea ce a oprit declansarea unor exituri masive si instalarea panicii in piata.”

La randul sau, Mati Greenspan, fondatorul si directorul executiv al Quantum Economics, a declarat ca piata cripto a depasit miercuri, 21 iulie, un moment critic, si ca „ar fi putut fi mult mai rau”.

Intreaga piata a criptomonedelor a resimtit marti un soc dupa anuntul Comisiei Europene, care a declansat un val de exituri din toate criptomonedele majore.

Neil Wilson, strateg la CMC Markets din Londra, a declarat pentru The Guardian ca semnalele de pret pe bitcoin sunt „groaznice” si se astepta ca moneda sa scada si mai mult dupa „socul” de marti.

In pofida revenirii de miercuri, bitcoin ramane departe de varful sau din toate timpurile, de peste 64.000 de dolari, atins in aprilie. Criptomoneda a scazut de la maximul sau la inceputul lunii mai si s-a tranzactionat intr-un interval restrans intre 30.000 si 35.000 de dolari de atunci. Declinul a coincis cu cresterea controlului si a eforturilor de reglementare declansat de autoritatile in intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole