Grid star
criptomonede

BITCOIN RISCA SA PIARDA "SPRIJINUL” LA 40.000 DE DOLARI – Investitorii cripto vand masiv pe fondul sentimentului de "panica extrema” instalat in piata

Pretul Bitcoin a scazut miercuri, 22 septembrie 2021, sub 40.000 de dolari, pentru prima data in ultimele sase saptamani. Potrivit indicatorului cripto "Fear & Greed Index", prabusirea brusca a pretului, declansata luni, 20 septembrie, pe fondul temerilor privind intrarea in incapacitate de plata a gigantului imobiliar chinez Evergrande, coincide cu sentimentul de "frica extrema” instaurat pe piata cripto.

Cu doar o luna in urma, acelasi index a semnalat declansarea in lant a unui sentiment de "lacomie extrema”, scrie cointelegraph.com

Panica s-a declansat luni, 21 august, pe fondul exitului masiv al investitorilor din detinerile cripto dupa stirile privind riscul de intrare in incapacitate de plata a gigantului imobiliar chinez Evergrande, afacere legata de stablecoin-ul Tether, a carui destabilizare ar putea antrena si pietele cripto.

Piata cripto scade accelerat pe fondul panicii investitorilor

Luni, pretul Bitcoin a scazut cu 16% de la aproape 47.300 USD la inceputul zilei, pentru a marca un minim local de 39.650 USD spre seara. Miercuri, 22 septembrie, pretul Bitcoin a cazut din nou sub 40.000 de dolari, reusind cu greu sa pastreze acest prag. In total, Bitcoin a suferit un declin de 25% in mai putin de doua saptamani daca ne raportam la nivelul de 50.000 dolari atins pe 7 septembrie.

Bitcoin nu a fost singura criptomoneda care a suferit o scadere brusca a pretului pe 21 septembrie, 29 din primele 30 de active criptografice dupa capitalizarea de piata intrand in declin in mai putin de 24 de ore.

Potrivit indicatorului cripto Fear & Greed Index, deprecierea abrupta a criptomonedelor coincide cu sentimentul de "frica extrema” pe piata. Cu doar o luna in urma, indicatorul a semnalat "lacomie extrema”.

Criticii pietei cripto s-au apucat sa faca previziuni apocaliptice pentru Bitcoin

"Mr. Whale”, cunoscut influencer cripto, le-a spus celor 300.000 de adepti ai sai de pe Twitter ca trendul descendent se va mentine.

Investitorul Peter Schiff, cunoscut pentru preferinta sa pentru aur, a intervenit, prognozand ca oferta de criptomoneda din piata va "depasi in curand cererea” pana cand " va aparea bula criptografica”, in timp ce reprezentantii companiei Bitfinexed spun ca problemele de rambursare a creditelor ale gigantului imobiliar chinez Evergrande vor ameninta rezervele Tether si vor declansa un risc sistemic pe intreaga piata cripto.

Fiorul panicii din piata a crescut cand presedintele SEC Gary Gensler a comparat stablecoins cu jetoanele de poker si a solicitat o reglementare mai stricta a sectorului.

Cu toate acestea, o mare parte din comunitatea crypto de pe Twitter raporteaza ca entuziastii cripto s-au lansat in achizitii masive de criptomoneda pentru a sustine preturile, unii analisti afirmand ca Bitcoin este pregatit pentru o revenire in cazul in care preturile vor depasi suportul local.

CEO-ul Galaxy Digital, Mike Novogratz, a aparut la CNBC pentru a declara ca nu se va simti "nervos” decat daca BTC nu reuseste sa se mentina peste 40.000 USD si Ether se prabuseste sub 2.800 USD.

"Atata timp cat aceste [niveluri de pret] sunt valabile, cred ca piata este in stare buna”, a adaugat Mike Novogratz.

Novogratz nu este singurul care considera nivelul de aproximativ 40.000 de dolari drept o zona critica de sprijin pentru BTC, analistul popular William Clemente III afirmand recent ca Bitcoin este putin probabil sa scada sub 39.000 de dolari datorita nivelului sau de aprovizionare cu lichiditate si "deficitului in timp real”.

Privind spre trimestrul al patrulea, influencerul cripto Lark Davis remarca faptul ca ultimul trimestru atat din 2013, cat si din 2017 a fost marcat de cresteri de peste 300%, si a speculat ca o posibila aprobare a unui fond tranzactionat pe bursa Bitcoin (ETF) in Statele Unite ar declansa un nou raliu cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani