BITCOIN REIA „CURSA” CATRE 250.000 DE DOLARI – Miliardarul Tim Drapper explica de ce pretul criptomonedei va creste de cel putin sase ori pana la finalul lui 2022

1302

Bitcoin si-a reluat ascensiunea luni, 14 iunie dupa ce Elon Musk a anuntat pe Twitter ca Tesla va permite din nou tranzactiile cu BTC cand va exista o confirmare a utilizarii rezonabile (50%) de energie curata de catre mineri. In acest context, miliardarul Tim Draper (foto) a reiterat predictia ca Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2022, scrie CNBC.

Criptomoneda a depasit marti, 15 iunie pragul de 40.000 de dolari, pe care pare sa il mentina, dupa ce se prabusise acum o saptamana pana la un minim de 31.304 dolari.

Cred ca voi avea dreptate in acest sens”, a declarat cunoscutul investitor in capital de risc, Tim Draper pentru CNBC.

Tim Drapper: Bitcoin va continua sa creasca, pentru ca pot fi doar 21 de milioane BTC

Acordati-l aproximativ un an si jumatate, iar comerciantii cu amanuntul vor fi cu totii pe Opennode [un procesor de plati bitcoin], astfel incat toata lumea sa accepte bitcoin”, a precizat Draper, la randul sau un mare detinator de Bitcoin.

Draper a facut prima data aceasta predictie in 2018, moment in care Bitcoin se tranzactiona doar la 8.000 de dolari, potrivit Coinbase. El a explicatin continuare de ce crede ca Bitcoin poate doar sa creasca pe termen lung.

Apoi, dincolo de asta, cred ca [bitcoin] va continua sa creasca, pentru ca sunt doar 21 de milioane (n.r. numarul de bitcoini care pot fi eliberati in reteaua blockchain)”, spune Draper. In virtutea codului sau, doar 21 de milioane de bitcoin pot fi „extrasi” de mineri. Pana in prezent, peste 18 milioane de bitcoin sunt deja in circulatie.

Minerii au agreat asupra primului upgrade al Bitcoin din ultimii patru ani: Taproot

„Trebuie sa existe ceva cu dogecoin, deoarece ne face sa zambim cu totii, dar niciun inginer nu lucreaza la asta”, spune Drapers referindu-se la o alta postare pe twitter a lui Elon Musk – „Doge devs lucreaza pentru a imbunatati eficienta tranzactiilor de sistem. Potential promitator”.

Draper, care si-a construit averea facand investitii timpurii in Twitter, Skype, Tesla si SpaceX (pentru a numi doar cateva dintre investitiile sale), nu a dezvalit inca ce detinere in Bitcoin are sau daca are plasamente si in alte criptomonede. Se stie doar ca in 2014, Draper a cumparat aproape 30.000 de bitcoini confiscate de serviciile Marshals din S.U.A. de pe acum disparuta piata neagra online Silk Road.

Insa el a precizat ca majoritatea inginerilor lucreaza la imbunatatirea bitcoin chiar acum. Saptamana trecuta, Bitcoin a primit primul sau upgrade in patru ani, numit Taproot, care va intra in vigoare in noiembrie si va insemna o mai mare confidentialitate si eficienta a tranzactiilor. De asemenea, este menit sa deblocheze potentialul pentru contracte inteligente pe blockchain-ul bitcoin, a raportat CNBC.

Nu este prima data cand Draper a prezis cresterea pretului bitcoin. In 2014, cand bitcoin se tranzactiona la aproximativ 500 de dolari, el a spus ca bitcoin va depasi 10.000 de dolari in trei ani. In decembrie 2017, bitcoin a atins peste 10.000 de dolari, ajungand la un maxim de peste 18.900 de dolari in 19 decembrie inainte de a se prabusi la un minim de 7.270 de dolari la inceputul anului 2018, potrivit Coindesk.

In prezent, doar cateva companii importante accepta bitcoin direct sau indirect

Bitcoin „este un fel ca Microsoft [in] lumea software-ului sau Amazon in lumea comertului electronic”, spune Draper. El crede ca Bitcoin va fi centrul tuturor activitatilor financiare in urmatoarele doua-trei decenii. Acest lucru se datoreaza faptului ca Draper considera ca moneda va fi „mult mai utilizata pana atunci”.

In prezent, doar cateva companii importante accepta bitcoin direct sau indirect printr-o aplicatie de portofel digital terta parte, inclusiv Microsoft, PayPal, Overstock, Whole Foods, Starbucks si Home Depot. Si multi experti vad bitcoinul mai degraba ca pe un depozit de valoare, cum ar fi aurul, decat o moneda.

La randul sau, analistul Simon Peters, de la platforma de tranzactionare eToro, considera ca pretul bitcoin a crescut datorita lui Elon Musk, cel de la care determinase fluctuatiile spectaculoase de anul acesta.

Si Ethereum a avut o usoara crestere pe fondul acestei stiri, dar asta dupa sapte zile slabe de tranzactionare. ETH a inceput sa se tranzactioneze saptamana trecuta in jurul valorii de 2.800 de dolari, dar a avut o tendinta de scadere pana la un minim de 2.265 de dolari pe 12 iunie, iar ulterior si-a revenit.

De asemenea, analistul eToro mai remarca si faptul ca Autoritatea globala de reglementare bancara a solicitat reguli mai stricte pentru criptoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole