BITCOIN RECUCERESTE PRAGUL DE 40.000 DE DOLARI – Piata cripto revine puternic pe plus dupa vestile privind cresterea neasteptata a ofertei de locuri de munca in SUA

1727

Bitcoin (BTC) a atins 40.000 dolari dupa o crestere rapida de 6% in mai putin de doua ore, castigand peste 9% in ultimele 24 de ore. „Taurii” au plusat puternic pe fondul optimismului indus in piata de ultimul raport al Departamentului Muncii din SUA, care a dezvaluit o crestere neasteptata a numarului locurilor de munca in ultima perioada.

Pretul Bitcoin a crescut in ultimele ore, indicand pe grafic doua salturi „verzi” masive peste pragul de 40.000 de dolari. Astfel, Bitcoin a atins un maxim al ultimelor doua saptamani, pe masura ce investitorii cripto au devenit mai increzatori ca piata s-a stabilizat in urma unei scaderi recente, iar unii analisti au semnalat un trend de revenire a pietei.

Pretul BTC a crescut cu circa 9% in ultimele 24 de ore, pana la aproximativ 40.300 USD, depasind pragul psihologic cheie de 40.000 USD pentru prima data din 22 ianuarie.

Evolutia recenta a Bitcoin pare sa fi coincis cu cel mai recent raport privind locurile de munca din SUA si este posibil ca acesta sa fi actionat pur si simplu ca catalizator pentru o miscare intarziata a pietei”, a declarat Jason Deane, analist cripto la Quantum Economics, potrivit coindesk.com.

Analist: Asistam la o crestere – mamut a pietei

Bitcoin a avut o evolutie abrupta, inregistrand o scadere la scurt timp, urmata de un puternic impuls, dupa ce Departamentul Muncii din SUA a raportat o crestere neasteptat de puternica a numarului locurilor de munca in ianuarie, impreuna cu revizuiri mari in crestere ale cifrelor raportate anterior pentru 2021.

Teoretic, un astfel de raport ar fi negativ pentru Bitcoin. Aceasta pentru ca banca centrala a SUA, Federal Reserve, ar putea avea nevoie sa se miste mai agresiv in cresterea ratelor dobanzilor pentru a impiedica supraincalzirea pietei muncii. In general, pretul bitcoin a raspuns negativ la o politica monetara mai stricta.

Insa optimismul pare sa fi „contaminat” piata cripto, care a trecut puternic pe verde, toate criptomonedele majore inregistrand cresteri semnificative. Laurent Kssis, expert in fonduri tranzactionate in criptomonede (ETF) si director al CEC Capital, a descris acest nou salt al pieței cripto ca pe o „crestere mamut”.

Separat, este posibil ca piata sa fi primit un plus de optimism atunci cand Marathon Digital Holdings, o companie miniera de bitcoin din America de Nord, a declarat vineri ca si-a majorat detinerile de criptomoneda la aproximativ 8.595 BTC (338 milioane dolari).

Bitcoin a reusit sa se stabilizeze in ciuda presiunilor inflationiste in crestere care continua sa impinga randamentele obligatiunilor globale mai sus”, a declarat Edward Moya, analist senior de piata la casa de schimb valutar Oanda.

Urmatoarea tinta a „taurilor” pentru cresterea preturilor este in jur de 42.000 – 43.000 dolari. Scenariul nu e imposibil in contextul in care randamentul trezoreriei pe 10 ani a trecut, in prezent la 1,92%, iar dolarul american a crescut, de asemenea, in ultimele doua ore, in timp ce actiunile au ramas aproximativ stabile in aceeasi perioada. Bitcoin se tranzactioneaza adesea in sincronizare cu actiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole