Grid star
criptomonede

BITCOIN, IN PRAGUL UNEI DEPRECIERI MAJORE – Multimilionarul care anticipeaza prabusirea BTC dezvaluie strategia sa de investitii in aceasta perioada

Bitcoin (BTC) a scazut luni, 11 aprilie 2022, sub 42.000 de dolari pentru prima data dupa 23 martie si continua sa piarda din valoarea de piata pe masura ce investitorii americani sunt din ce in ce mai ingrijorati de stirile care vin de la Federal Reserve (FED). Tendinta Bitcoin de a se misca in tandem cu actiunile companiilor din tehnologie inseamna ca cea mai mare criptomoneda ar putea scadea la 30.000 de dolari pana in iunie, potrivit Arthur Hayes, co-fondatorul platformei de tranzactionare cripto BitMEX, relateaza Bloomberg.

Gilda Popa

Hayes, cunoscut multimilionar si unul dintre cei mai "aventurieri” pionieri fintech, a precizat, intr-o postare pe blog de luni, 11 aprilie, ca aceeasi dinamica ar putea conduce Ether la 2500 de dolari, in conditiile in care a doua criptomoneda dupa capitalizarea de piata se tranzactioneaza la inceputul acestei saptamani cu putin peste 3000 dolari.

Co-fondatorul BitMEX spune ca, in acest context, tranzactioneaza pe piata cripto luand in calcul asa-numitul scenariu "crash”, respectiv contracte futures care expira in iunie pentru ambele criptomonede (n.r. Bitcoin si Ether), subliniind totodata ca, in general, investitiile sale se afla intr-o "pozitie cripto lunga”, potrivit Bloomberg.

Afirmatiile sale sunt sustinute de evolutia Bitcoin din ultima perioada. Criptomoneda a scazut luni sub 42.000 dolari, intr-o depreciere de 10% din valoare in ultimele 7 zile. Principalul motiv al "apatiei” generalizate de pe piata cripto este legat de preocuparile legate de o politica monetara mai stricta. Nici macar zgomotul din jurul conferintei Bitcoin 2022 de saptamana trecuta de la Miami nu a fost suficient pentru a inversa tendinta.

Economist: Banca Centrala a SUA ar putea majora ratele dobanzilor la peste 4%

Inflatia din SUA a ajuns la 8,4% in martie, cel mai rapid ritm de crestere la inceputul anului 1982, asa cum au relatat economistii chestionati inaintea datelor prezentate saptamana trecuta de Federal Rezerve (FED). In acest context, Banca Centrala a SUA ar putea avea nevoie sa majoreze ratele dobanzilor peste 4%, a declarat vineri economistul sef al Goldman Sachs Group Inc., Jan Hatzius, pentru Bloomberg.

Asteptarile pentru o politica monetara mai stricta au afectat cererea de active mai riscante, cum ar fi criptomonedele si actiuni tehnologice, care se misca din ce in ce mai mult in tandem. Si alte active cripto de top s-au depreciat luni, Polkadot scazand cu 8,7% si Ether cu 4,6%.

"Acum a trecut goana dupa aur a Bitcoin din martie 2022, iar raportul de marti (probabil) urat cu privire la preturile de consum din SUA este o reamintire a faptului ca FED este prinsa intre doua stanci periculoase atunci cand vine vorba de a aborda inflatia fulgeratoare fara a scufunda economia”, a spus Antoni. Trenchev, managing partner al criptocreditorului Nexo pentru Bloomberg.

Pragul de 40.000 dolari este critic pentru Bitcoin

Bitcoin a scazut, de asemenea, sub media sa mobila pe 50 de zile, dupa ce – in primele saptamani ale anului 2022 a "pendulat” intr-un interval de tranzactionare de la 35.000 dolari pana la 45.000 dolari. Optimismul generat in piata de avansul BTC la peste 48.000 dolari de luna trecuta s-a evaporat rapid dupa stirile nefaste de la Banca Centrala a SUA.

"Dupa cresterea de 35% din ianuarie pana la sfarsitul lunii martie, Bitcoin a devenit foarte supracumparat. Deci pur si simplu functioneaza in aceaasta paradigma. Atata timp cat se poate mentine la peste 40.000 de dolari, tendinta sa ascendenta pe mai multe luni va ramane intacta”, a declarat strategul sef al pietei de la Miller Tabak + Co., Matt Maley.

Totusi, tendinta Bitcoin de a se misca in sincronizare cu active precum actiunile tehnologice din SUA face ca scaderea sa fie mai putin surprinzatoare dupa o saptamana grea pentru pietele americane. Corelatia sa cu indicele Nasdaq 100 este acum din nou la niveluri record.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani