BITCOIN CONFIRMA PRAGUL DE 30.000 DOLARI LA FINAL DE SAPTAMANA – Marii investitori, pregatiti sa intre cu sume uriase in piata cripto

612

sursa foto: bitcoin

Bitcoin a mentinut duminica, 25 iunie, pragul de 30.000 dolari pe care l-a depasit miercuri, 21 iunie, pentru pentru prima data din luna aprilie si doar pentru a doua oara in 2023. Exista cativa factori pe piata in acest moment, care par sa pregateasca terenul pentru ascensiunea rapida a celei mai puternice criptomonede la nivel global.

Gilda Popa

Interesul in crestere al mai multor giganti din finantele traditionale, intre care fondul de investitii Black Rock, care administreaza active de peste 10.000 miliarde dolari, de a lansa noi produse bazate pe active digitale, pregateste terenul pentru un nou „bull market” (n.r. crestere puternica a activelor digilate), spune analistul platformei de investitii eToro, Simon Peters.

Reamintim ca, asa cum a relatat Lumea Banilor, saptamana trecuta, BlackRock a depus la autoritatea americana de reglementare o cerere pentru un ETF bitcoin spot, care ar urmari pretul de piata al criptomonedei. Un ETF (Exchange Traded Fund – termen intraductibil) este o colectie diversificata de active (similar unui fond mutual), care se tranzactioneaza pe bursa in mod similar cu actiunile.

La doar cateva zile distanta, si alte institutii precum Wisdom Tree si Valkyrie, au facut anunturi similare, ceea ce inseamna ca in scurt timp, fonduri uriase de capital vor avea expunere la piata cripto. Aceste sume care urmeaza sa fie „pompate” in piata vor debloca un potential enorm pentru Bitcoin, explica Simon Peters. Toate aceste stiri au propulsat pretul Bitcoin la un nou maxim al anului 2023 atins vineri, 23 iunie, cand criptomoneda a atins peste 31.200 dolari. La final de saptamana – duminica, 25 iunie, Bitcoin s-a mentinut la circa 30.600 dolari.

Jerome Powell despre Bitcoin: „O putere (n.r. financiara) menita sa ramana”

In al doilea rand, asistam la aparitia pe piata a unei serii de noi platforme institutionale, ceea ce intareste si mai mult potentialul de crestere fara precedent al accesului la detinerea de Bitcoin, apreciaza analistii. Firme precum Citadel, Fidelity si Charles Schwab lucreaza toate in acest sens facilitand in continuare accesul la activul cripto.

Un al treilea factor care ar duce la un nou „bull market” este faptul ca Jerome Powell, presedintele bancii centrale a SUA – Federal Reserve – a depus vineri, 23 iunie, marturie in fata Comitetului pentru servicii financiare al Camerei Reprezentantilor din SUA, discutand despre stablecoins „pe care FED le vede ca pe o forma de bani”. Powell a remarcat, de asemenea, ca bitcoin este o putere financiara menita „sa ramana” in piata.

Acesti trei factori, spune Simon Peters, arata ca investitorii importanti, care au deja acces la piata par sa anticipeze potentialele schimbari de pe piata, prevazand ca sume mari de capital se vor alatura in curand pietei.

Analistii vad o ascensiune a Bitcoin catre 48.000 de dolari in urmatoarele luni

Avalansa de anunturi privind lansarea mai multor ETF bitcoin spot a marilor fonduri de investitii a readus cu siguranta optimismul pe pietele cripto. Am atins, de asemenea, suport major la 25.000 USD pentru BTC si am vazut ca aceasta miscare este determinata mai mult de cumpararea la vedere (n.r. a activului digital), mai degraba, decat de o miscare de lichidare scurta, miscare care este destul de sanatoasa”, a declarat Vijay Ayyar, seful pietelor internationale la CoinDCX, cea mai mare bursa cripto din India, pentru CNBC.

Ayyar mai adauga ca Bitcoin a atins cel mai mare nivel al ultimelor trei luni, iar investitorii se uita deja catre urmatoarele „praguri psihologice” ale pretului, care ar putea atinge 48.000 dolari in scurt timp.

In ceea ce priveste structura pietei pe BTC, am spart o tendinta descendenta majora care a inceput in aprilie anul acesta si a durat aproximativ 2 luni, prin urmare, majoritatea investitorilor ar cauta un test de rezistanta la cel putin 32.000 USD. Depasirea acestui nivel deschide drumul catre pragul de 36.000 USD si apoi 45.000 USD pana la 48.000 USD pentru Bitcoin”, a precizat Vijay Ayyar.

Activele digitale au intrat, in ultimii ani, in tandem cu miscarile de pe pietele financiare traditionale, Bitcoin urmarind adesea pretul pietelor de actiuni din SUA. Asadar, investitorii au urmarit datele despre inflatie si sanatatea economiei pentru a vedea la ce nivel poate ajunge Bitcoin sa se tranzactioneze in continuare.

Ultimele articole