Grid star
criptomonede

BITCOIN, BLOCAT LA PRAGUL DE 60.000 DOLARI – Top 5 indicii ca BTC se pregateste de un nou "raliu”

Bitcoin (BTC) incepe saptamana 22 – 28 noiembrie cu o dezamagire rara pentru investitori dupa performanta din saptamanile anterioare. Pretul criptomonedei a fost "respins” de doua ori in week-end la pragul de 60.000 de dolari, stabilizandu-se luni, 22 noiembrie la aproximativ 58.000 de dolari. Cu toate acestea, analistii nu exclud un nou raliu al criptomonedei, astfel incat Bitcoin sa sustina tinta de pret de 100.000 de dolari pana la finalul anului 2021.

Avand in vedere ca luna noiembrie este din ce in ce mai atipica in ce priveste piata cripto – atat in comparatie cu ultimele luni, cat si cu perioada similara din anii anteriori – comerciantii si analistii se pregatesc pentru o inchidere lunara stresanta, dar potential interesanta.

Cointelegraph analizeaza cinci factori care ar putea modela tendintele pretului BTC in ultima saptamana a unui unic si stresant „Moonvember” (joc de cuvinte intraductibil care combina termenul "moon” si "november” si inseamna miscarea de crestere a pietei cripto in noiembrie).

1. Momentul in care Bitcoin pierde/ recastiga sustinerea la 60.000 dolari

In cea mai mare parte a weekendului, starea de spirit in randul analistilor a fost simpla: "ar putea fi si mai rau”, comenteaza jurnalistii de la cointelegraph.com.

Dupa ce a atins minimul ultimelor cinci saptamani de 55.650 dolari, Bitcoin a reusit sa-si recupereze o parte din pierderi, iar sambata, chiar a 'scapat din lant” pentru a trece din nou pragul de 60.000 dolari.

In cele din urma, a pierdut acest prag, dar duminica a avut loc o noua incercare, Bitcoin bucurandu-se de cateva minute scurte de un pret de peste 60.000 dolari inainte ca o respingere ferma sa "arunce” din nou BTC sub acest prag.

Noiembrie 2021 a oferit pana acum randamente negative de -6,5% pentru hodleri, fiind una dintre cele trei astfel de luni de noiembrie din istoria Bitcoin in care investitorii au iesit pe minus.

Dupa cum a raportat Cointelegraph, in alti ani s-au inregistrat cresteri spectaculoase ale preturilor in noiembrie, memorabil fiind noiembrie 2020, cand BTC/USD a urcat cu aproape 43%.

2. "Efectul de parghie” al corectiei majore pe care a suferit-o BTC

In ciuda pierderii bataliei pentru 60.000 de dolari, exitul pe minus al unor investitori a avut un impact nedorit asupra pietelor derivate, unde jucatorii din piata cresc din nou asa numitul „"fect de parghie”. Pana acum, lichidarile de pozitii raman totusi reduse – 70 de milioane de dolari pentru Bitcoin si 219 de milioane de dolari pe pietele cripto in ultimele 24 de ore. Acest lucru inseamna ca o "repornire” a pietei pe plus poate "salta” pretul BTC chiar mai mult decat la maximul istoric anterior, de aproape 67.000 de dolari din 20 octombrie 2021.

3. Dolarul este vedeta spectacolului

Pe pietele macro, nervozitatea fata de masurile legate de coronavirus – si protestele ca raspuns la acestea – continua sa prezinte un pachet mixt. Avand in vedere ca inflatia este deja pe radar, discutiile se indreapta acum catre Rezerva Federala a Statelor Unite, care va creste ritmul in care achizitionarea de active se va reduce in decembrie 2021.

"Daca aceasta idee apare si este subliniata in mod repetat, aceast lucru va creste probabilitatea ca reducerea anuntata in decembrie sa fie mai rapida decat ritmul anuntat la inceputul lunii noiembrie”, a spus Jason Schenker, presedinte si economist sef la prognoza Prestige Economics pentru Bloomberg.

Totusi, saptamana aceasta dolarul american fura lumina reflectoarelor. Dolarul american a invins rezistenta de lunga durata in aceasta luna pentru a ajunge la cel mai puternic nivel atins din iulie 2020, conform indicelui valutar al dolarului american (DXY). De obicei, cresterile DXY pronuntate au efectul opus asupra Bitcoin, care scade in astfel de perioade.

4. Sentimentul pietei spune "asteapta si vezi”

In ce priveste starea de spirit a pietei cripto, investitorii sunt "pe gard”: se uita si asteapta. Cea mai recenta analiza a indicelui Crypto Fear & Greed (Teama & Lacomie) arata ca, in ciuda comportamentului pretului pe termen scurt, piata este de fapt complet neutra.

La valoarea 50/100, indicele Fear & Greed se afla exact la mijlocul intervalului de valori posibil, evidentiind o lipsa de sentiment "extrem”.

Acest lucru poate actiona in favoarea Bitcoin, deoarece corectia de saptamana trecuta a dus sentimentul inapoi pe teritoriul „fricii” din care acum se pare ca piata si-a revenit.

5. Asemanari ciudate ale graficelor din noiembrie 2021 cu graficele din anii anteriori

Cu toata frustrarea unei corectii Bitcoin la mai putin de o luna de la maximul anterior, tocmai atunci cand este cel mai putin binevenita, nu toata lumea este surprinsa sau ingrijorata.

Astfel, in comparatie cu performanta sa anii care au urmat dupa halving (injumatatirea recompenselor pentru mineri), Bitcoin ramane pe drumul cel bun.

"Structuri corective remarcabil de similare pana acum. Evolutia BTC in 2021 continua sa fie similara, dar cu 5-8 zile in urma fata de 2017”, a confirmat duminica analistul TechDev.

TechDev s-a referit la date care arata ca Bitcoin nu numai ca si-a repetat performanta din 2017 in acest an, ci si-a copiat practic intervalele de timp pentru fiecare faza a pietei sale. In cazul in care aceasta tendinta va continua, ar trebui sa apara si faza de varf estimata - cu exceptia de aceasta data, un ordin de marime mai mare decat cei 20.000 de dolari din 2017.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani