BITCOIN ATINGE MIERCURI UN NOU MAXIM ISTORIC – BTC se vinde cu peste 66.000 de dolari la o ora de la deschiderea bursei din New York

961

Bitcoin a inregistrat un nou record istoric miercuri, 20 octombrie, la scurt timp dupa deschiderea sedintelor de tranzactionare pe bursa din New York. Este a doua zi de tranzactionare a primului fond american „cripto” listat la bursa, ETF-ul ProShares (BITO). Cea mai mare criptomoneda din lume a urcat cu peste 2% la peste 66.000 de dolari, depasind recordul anterior de 64 899 de dolari stabilit la jumatatea lunii aprilie.

Reamintim ca ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy a debutat impresionant marti, 19 octombrie, pe bursa americana, inregistrand un volum de tranzactionare de 1 miliard de dolari inca din prima zi. Peste 24 de milioane de actiuni au fost vandute in primele 24 de ore, fiind al doilea cel mai puternic debut pe bursa americana al tuturor timpurilor, dupa fondul BlackRock.

Investitorul miliardar Paul Tudor Jones nu a ratat momentul, numind Bitcoin pavaza sa preferata impotriva inflatiei, peste aur, scrie cnbc.com

Bitcoin ar fi o acoperire excelenta. Criptomodedele ar fi un gard viu excelent (n.n. care apara de inflatie) . Exista un plan in vigoare pentru cripto si in mod clar castiga cursa impotriva aurului in acest moment … As crede ca ar fi, de asemenea, o acoperire a inflatiei foarte buna. Ar fi preferatul meu in locul aurului in acest moment„, a declarat Jones pentru CNBC miercuri.

Listare la bursa

Criptomoneda creste spectaculos dupa listarea la bursa a ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy, depasind toate asteptarile curente ale analistilor si „rupand” pragul istoric de 65.000 de dolari in timp record.

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy, care urmareste contractele futures bitcoin speculand asupra pretului viitor al criptomonedei, a crescut aproape 5% in prima zi de tranzactionare de marti, 19 octombrie.

Nu toata lumea de pe piata criptografica a fost impresionata. Mai multi investitori bitcoin doresc un ETF care urmareste preturile spot mai degraba decat contractele futures. Investitorii incepatori au fost nevoiti sa se confrunte cu termeni precum „contango”, in care pretul futures al unei marfuri este mai mare decat pretul sau spot si „backwardation”, care este in esenta opusul, scrie CNBC.

Mai multe produse sunt grozave, dar pur si simplu nu vad rostul de a investi in ETF-uri bitcoin bazate pe futures atunci cand puteti cumpara activul pe piata spot”, a declarat Jodie Gunzberg, director general al CoinDesk Index.

Listarea ETF-ului la bursa este marele test al pietei cripto si riscul asumat de SUA, dupa ce Comisia americana pentru valori mobiliare si bursiere (SEC) a permis lansarea primului ETF Bitcoin pe NYSE. „Experimentul cripto”, inca in derulare, poate oferi noi suprize in piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole