BINANCE US NUMESTE UN PRESEDINTE DUPA SCANDALUL DEMISIEI LUI BRIAN BROOKS – Platforma de exchange cripto s-a confruntat cu restrictii severe impuse de autoritatile de reglementare din mai multe tari

1259

Binance US a numit un nou presedinte, Brian Shroder, care spera sa intareasca pozitia companiei de exchange cripto dupa ce directorul sau executiv a demisionat recent pe fondul unei serii de esecuri sanctionate de autoritatile de reglementare din Hong Kong, Marea Britanie, Germania, Japonia, Italia si Thailanda.

Condusa de canadianul Changpeng Zhao, compania Binance ofera o gama larga de servicii fintech la nivel global, de la tranzactionarea cripto spot si a instrumentelor derivate pana la versiunile tokenizate ale actiunilor, precum si propria criptomoneda, Binance Coin.

Noul presedinte al Binance US, Brian Shroder, a fost anterior director executiv la Ant Group Co. si Uber Technologies Inc. si va supraveghea strategia, executia, strangerea de fonduri, dezvoltarea afacerilor si a companiei, precum si gestionarea problemelor sale juridice, dar si a produselor si tehnologiei, se arata intr-un comunicat al companiei citat de businesswire.com

Este clar pentru mine ca Binance US are toate ingredientele necesare pentru a deveni cea mai mare si mai credibila platforma de schimb de criptomonede si active digitale din Statele Unite. Astept cu nerabdare sa colaborez cu echipa pentru a construi in continuare o organizatie centrata pe client, care sa devina lider de piata gratie tehnologiei noastre avansate si prin concentrarea noastra pe furnizarea de produse si servicii inovatoare”, a declarat Shroder.

Demisie dupa cateva luni

Brian Brooks, fost CEO al Binance US, a demisionat recent, la doar cateva luni de cand si-a preluat mandatul, pe fondul unei serii de esecuri legate de nerespectarea legislatiei in mai multe state de catre compania-sora Binance, relateaza reuters.com.

Astfel, demisia lui Brooks din august 2021 a venit intr-un moment in care autoritatile de reglementare din Hong Kong, Marea Britanie, Germania, Japonia, Italia si Thailanda au restrictionat Binance din cauza ingrijorarilor legate de protectia investitorilor. „Cainii de supraveghere” la nivel mondial se ingrijoreaza, de asemenea, ca boom-ul criptomonedelor ajuta la spalarea banilor si la cresterea riscurilor sistemice.

Va anunt ca am demisionat din functia de CEO al @BinanceUS. In ciuda diferentelor de opinie in ceea ce priveste directia strategica, le doresc mult succes fostilor mei colegi. Se anunta evenimente importante”, a scris Brooks pe Twitter pe 7 august 2021, scrie reuters.com.

Brooks nu a raspuns la solicitarile presei pentru comentarii suplimentare. Un purtator de cuvant al Binance a refuzat sa comenteze la acel moment, de asemenea.

Reamintim ca autoritatile de supraveghere financiara din Marea Britanie au interzis Binance sa desfasoare activitati reglementate in tara. Autoritatea de reglementare japoneza a declarat, de asemenea, ca Binance functioneaza acolo ilegal, iar autoritatile germane au avertizat Binance ca risca amenzi pentru oferta de tokenuri conectate la actiuni.

Binance Holdings se confrunta si cu o investigatie a Departamentului de Justitie din SUA, care cerceteaza daca platforma de exchange cripto a facilitat spalarea banilor si evaziunea fiscala. Numeroase tari au anuntat, de asemenea, investigatii similare si au cerut ca Binance sa reduca sau sa modifice operatiunile in interiorul granitelor lor.

Binance US este conectata la firma-mama Binance Holdings Ltd., cea mai mare platforma de schimb de criptomonede din lume – iar Changpeng Zhao, CEO al Binance Holdings, este presedintele consiliului de administratie al BinanceUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole