BANII PENTRU NOU-NASCUTI – Nicusor Dan neaga ca se taie, dupa ce Directia de Asistenta Sociala anuntase oficial acest lucru

797

Haos in ceea ce priveste banii acordati pentru nou-nascuti de catre Primaria Capitalei.
Dupa ce Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a anuntat oficial pe site ca ajutorul nu se mai acorda (facsimil), Nicusor Dan spune ca nu este nimic adevarat si ca este vorba despre o eroare umana. Intre timp, anuntul a fost scos de pe site.

Primarul Bucurestiului a comentat situatia si a declarat, potrivit antena 3, ca nu este nimic adevarat:

Iata declaratia facuta de Nicusor Dan:

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-nascuti, vouchere materna si persoane adulte cu dizabilitati sa nu mai fie platite. Dintr-o eroare umana, anuntul aparut pe site-ul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti nu corespunde realitatii.
In continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-nascuti, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilitati, copii cu dizabilitati, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmeaza sa fie platite in acelasi cuantum ca pana acum”.

Anunt oficial

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a anuntat ca incepand cu data de 13 septembrie 2021, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente pentru nou-nascuti nu vor fi procesate, adica angajate, ordonantate si platite, in conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finantele publice locale, “nemaiexistand prevedere bugetara pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificarile si completarile ulterioare.
Aceasta masura nu afecteaza cererile depuse anterior datei de 13 septembrie 2021″.

Mesajul fostului viceprimar

In momentul in care Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a postat pe site anuntul prin care bucurestenii erau anuntati ca nu vor mai primii banii respectivi, fostul viceprimar Aurelian Badulescu, in prezent consilier general in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, i-a transmis un mesaj lui Nicusor Dan intr-o postare pe Facebook: „Sa iti fie rusine!”.

Potrivit lui Badulescu, Nicusor Dan imparte rusinea alaturi de consilierii generali ai PNL, USR-PLUS si PMP, care au votat HCGMB 121:

“Rusine Nicusor
Rusine PNL
Rusine USR-PLUS
Rusine PMP”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole