BANI PENTRU UN NOU SPITAL IN ROMANIA– Unde se va construi, si in cat timp

948
Florin Citu imprumuturi

Guvernul condus de Florin Citu (foto) a aprobat semnarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI), in valoare de 250 milioane EUR, destinat construirii Spitalului Regional de Urgenta Iasi, precum si acordarea imputernicirii de semnare ministrului Finantelor.

Ministerul Sanatatii va coordona constructia Spitalului Regional de Urgenta Iasi pe o perioada de aproximativ 7 ani, iar data limita de tragere a sumelor imprumutului este de 84 luni de la data semnarii contractului de finantare:

420,9 milioane

„Conform documentatiei tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane EUR, din care aproximativ 60% va fi finantat prin imprumutul ce urmeaza a fi contractat cu Banca Europeana de Investitii, iar restul de 40% de la bugetul de stat si din fonduri nerambursabile.
Realizarea a trei din cele opt spitale regionale, respectiv Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, a fost deja demarata de Ministerul Sanatatii si va fi finantata din fonduri europene nerambursabile. Costul total estimat al acestor investitii este de cca. 1,6 mld. EUR”, arata ministerul de Finante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole