BANI PENTRU REFUGIATII DIN UCRAINA – Guvernul suplimenteaza suma pentru cheltuielile cu hrana si cazarea acestora. Ministerul de Finante primeste autorizarea (Document)

606

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Guvernul condus de Nicolae Ciuca (foto dreapta, langa presedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky) va suplimenta bugetul ministerului Afacerilor Interne, in scopul decontarii cheltuielilor cu hrana si cazarea cetatenilor straini sau apatrizilor aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina, gazduiti de persoane fizice.

Hotararea a fost pus in dezbatere publica, iar banii provin din Fondul de rezerva bugetara. Potrivit documentului, se aproba suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2022, pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu suma de 147.000 lei.

Banii neutilizati se restituie

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, raspunde de modul de utilizare, in conformitate cu dispozitiile legale, a sumelor alocate. Proiectul mai prevede ca sumele ramase neutilizate se restituie la Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pana la sfarsitul anului 2022:

„Se autorizeaza Ministerul Finantelor sa introduca, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificarile corespunzatoare in structura bugetului de stat si in volumul si structura bugetului Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2022”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole