BANI PENTRU PREMIANTI – Legea pentru recompensarea valorilor Romaniei, in Senat (Document)

634
robor creste

foto: digi24

Propunerea legislativa privind modificarea si completarea Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit elevilor premiati la olimpiadele scolare internationale a fost depusa in Senat.

In expunerea de motive se arata ca proiectul urmareste recunoasterea si stimularea inaltei performante scolare si a copiilor cu cetatenie romana din diaspora, care studiaza in strainatate, si au participat ca membri ai loturilor olimpice scolare ale Romaniei si care ar putea contribui indirect la reintoarcerea si pastrarea resursei umane de valoare in tara.

Elevii din diaspora

Initiatorii arata ca potrivit Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic international, elevilor premiati la olimpiadele scolare internationale li se recunoaste performanta scolara inalta. Insa, desi s-au adus imbunatatiri Legii 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic international elevilor premiati la olimpiadele scolare internationale, au fost pierduti din vedere copiii cu cetatenie romana din diaspora care au participat ca membri ai loturilor olimpice scolare ale Romaniei. Motiv pentru care initiatorii vor ca prin acest proiect legislativ si acestia sa beneficieze de burse de merit.

Iata expunerea de motive:

Iata proiectul de lege:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole