BANI PENTRU MINERII DISPONIBILIZATI – Anuntul ministrului Muncii Marius Budai. Guvernul a alocat fonduri in cadrul planului de inchidere a minelor din Valea Jiului

827
BANI PENTRU MINERII DISPONIBILIZATI – Anuntul ministrului Muncii Marius Budai. Guvernul a alocat fonduri in cadrul planului de inchidere a minelor din Valea Jiului

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Marius Budai (foto), a gasit fondurile necesare pentru minerii care urmeaza sa fie disponibilizati.

Este vorba despre 30 de angajati care vor ramane fara locuri de munca la 31 decembrie 2021, intr-o noua etapa de inchidere a minelor necompetitive din Valea Jiului. In acest sens, ministrul Muncii Marius Budai a precizat miercuri seara, 9 decembrie 2021, ca se va asigura, din bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2022, plata venitului lunar de completare care se acorda persoanelor disponibilizate. “Guvernul a decis in sedinta de astazi alocarea sumei de 73.000 lei pentru plata venitului lunar de completare”, a explicat Budai.

Iata anuntul ministrului Muncii Marius Budai:

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale va asigura, din bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2022, plata venitului lunar de completare care se acorda persoanelor disponibilizate in baza planului de inchidere a minelor necompetitive din Valea Jiului.

Pentru cei 30 de angajati care urmeaza a fi disponibilizati in aceasta etapa, la 31 decembrie 2021, Guvernul a decis in sedinta de astazi alocarea sumei de 73.000 lei pentru plata venitului lunar de completare.

Acest tip de venit este, conform legii, o masura de protectie sociala de care beneficiaza persoanele concediate in baza unui plan de disponibilizare, perioada de acordare a acestui venit fiind stabilita in functie de vechimea in munca a salariatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole