BANI PENTRU INCALZIREA LOCUINTELOR – Ministrul Dezvoltarii a semnat pentru 37 milioane lei

377

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, a aprobat repartizarea catre bugetele locale din 14 unitati administrativ-teritoriale a celei de-a doua transe, in valoare de 37.130.302,61 de lei, din schema de sprijin pentru functionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica a populatiei pentru sezonul rece 2022-2023.


Suma repartizata este aferenta consumului de combustibil sub forma de pacura, carbune si biomasa, potrivit cererilor depuse de unitatile administrativ-teritoriale pana la aceasta data, urmand ca, la cererea administratiilor locale, sa fie alocate alte fonduri in urmatoarele transe.
De aceasta suma vor beneficia municipiile Buzau, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iasi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Ramnicu Valcea si Timisoara, precum si orasele Huedin, Intorsura Buzaului si Horezu.

Decontare pana la 50%

Astfel, pana in prezent, Ministerul Dezvoltarii a repartizat 140 de milioane de lei din programul de sprijin, in valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unitatile administrativ-teritoriale la nivelul carora sunt functionale sisteme de alimentare centralizata cu energie termica pe baza de carbune, pacura sau biomasa, a amintit ministrul dezvoltarii.
MDLPA va deconta, in limita sumelor alocate din bugetul de stat in acest scop, unitatilor administrativ-teritoriale, in ordinea solicitarilor, pana la 50% din suma facturata pentru achizitia de carbune, pacura sau biomasa (inclusiv TVA), realizata in perioada octombrie 2022 – martie 2023 de catre producatorul de energie termica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole