BANI PENTRU INCALZIREA LOCUINTELOR – Guvernul ia decizia. Suma pe care o da (Document)

614

Guvernul condus de Florin Citu va dezbate in sedinta de joi, 25 martie 2021, proiectul privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Legea stabileste criteriile de incadrare in categoria consumatorilor vulnerabili de energie si se reglementeaza masurile de protectie sociala pentru acestia.

Iata ce prevede proiectul:

-Ajutorul pentru incalzire se acorda in functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie sau al persoanei singure, prin compensarea procentuala a cheltuielilor pentru incalzire, dar nu mai putin de 10%, aplicata asupra valorii de referinta. Formula de calcul se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Venitul mediu net lunar pana la care se acorda ajutorul pentru incalzire este de 810 lei/persoana in cazul familiei si de 1445 lei in cazul persoanei singure.

Valoarea de referinta, in functie de sistemul de incalzire utilizat este: a) de 250 lei/luna pentru gaze naturale; b) de 500 lei/luna pentru energie electrica; c) de 80 lei/luna pentru combustibili solizi si/sau petrolieri.

Pentru energia termica valoarea de referinta a ajutorului pentru incalzire se stabileste, lunar, in limita consumului mediu si in functie de pretul local al energiei termice facturate populatiei.

*Cititi aici integral Proiectul de lege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole