BANI PENTRU BUGETARI – Se pregateste plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala. Ordinul a fost scris (Document)

797

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Ministerul Muncii condus de Marius Budai (foto dreapta, langa premierul Ciuca) a pus in dezbatere publica Ordinul privind stabilirea procedurii de efectuare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale.

Ordinul stabileste procedura de efectuare a platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, devenite executorii in perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023, avand ca obiect:
a) acordarea drepturilor mentionate in favoarea personalului din cadrul aparatului central si din cadrul institutiilor din subordinea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale;
b) acordarea de daune – interese moratorii sub forma dobanzii legale pentru plata esalonata a sumelor prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordare unor drepturi salariale personalului din cadrul aparatului central si din cadrul institutiilor din subordinea acestei institutii, devenite executorii in perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.

Esalonare in cinci transe

Ordinul prevede ca plata sumelor datorate in temeiul titlurilor executorii se realizeaza esalonat, in cinci transe. Sumele vor fi achitate de ordonatorii de credite, actualizate, fiecare in parte, cu indicele preturilor de consum stabilit de Institutul National de Statistica.
Termenul privind esalonarea anuala se calculeaza de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie, iar plata fiecarei transe din valoarea titlului executoriu se realizeaza intr-un an bugetar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole