BANI PENTRU ANTREPENORII ROMANI – Puteti depune cererile

1169

sursa foto: facebook Adrian Chesnoiu

O noua schema de ajutor de stat este in desfasurare pentru antreprenorii din agricultura.


A inceput sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectoarele bovine, suine si avicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. Termenul limita pentru depunerea cererilor de solicitare a ajutorului de stat este 12 mai 2022 inclusiv.
Potrivit ministerului Agriculturii, condus de Adrian Chesnoiu (foto) deschiderea sesiunii de depunere a cererilor coincide cu momentul aprobarii de catre Comisia Europeana a schemei de ajutor de stat in valoare de 91 de milioane de euro (453,8 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri.

Ajutor de stat

In 21 aprilie 2022 a fost aprobata  Ordonanta de Urgenta 51/2022 prin care este instituita o schema de ajutor de stat pentru a compensa o parte din pierderile pe care fermierii le-au inregistrat in ultimii doi ani din cauza perturbarii lanturilor de aprovizionare ca urmare a restrictiilor sanitare. 

Valoarea totala maxima a schemei de ajutor de stat este de 453.899.000 lei, si este repartizata astfel:

a) 170.250.000 lei pentru sectorul bovine;
b) 167.649.000 lei pentru sectorul suine;
c) 116.000.000 lei pentru sectorul avicol.
Plata ajutorului de stat va fi efectuata pana la data de 30 iunie 2022 de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Ordonanta aprobata

Zilele trecute, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectoarele  bovine, suine si avicol. Valoarea totala este de aproape 454 de milioane de lei.
Actul normativ reglementeaza speciile, beneficiarii, criteriile de eligibilitate, documentele justificative, durata schemei si valoarea ajutorului de stat, precum si regulile procedurale pentru implementarea schemei de ajutor de stat.
„Sprijinim crescatorii de animale prin acordarea unui ajutor de stat pentru a compensa si a contracara o parte din pierderile pe care fermierii le-au inregistrat in ultimii doi ani, cauzate de restrictiile sanitare si perturbarea lanturilor de aprovizionare. Prin acordarea acestui sprijin in valoare totala de aproape 454 de milioane de lei, complementar celorlalte programe de sprijin destinate sectorului zootehnic, oferim fermierilor ajutorul de care au nevoie pentru a-si desfasura activitatea in conditii de normalitate”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole