BANI PENTRU ANGAJATORI – Statul da 250 lei pentru fiecare elev si student incadrat in munca

1557

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aflata in subordinea ministerului Muncii condus de Raluca Turcan (foto dreapta, langa Florin Citu) anunta ca angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar in valoare de 250 lei, pentru fiecare elev si student incadrat in munca.
Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a incheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Conditiile

Beneficiaza de stimulentul financiar lunar angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza:

a) unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

b) unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Potrivit ANOFM, nu beneficiaza de stimulentul financiar:

  • angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;
  • angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

1 comentariu la “BANI PENTRU ANGAJATORI – Statul da 250 lei pentru fiecare elev si student incadrat in munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole