BANI IN PLUS PENTRU TICHETELE DE MASA – Acestea nu vor fi impozitate. S-a stabilit si salariul maxim pana la care tichetele pot fi acordate, astfel ca unii salariati nu le vor mai primi

534

Premierul a anuntat cresterea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 ianuarie 2024 de la 35 lei la 40 lei. Marcel Ciolacu a declarat ca acestea nu vor fi impozitate.

Insa nu toti salariatii vor beneficia de aceste tichete, si asta pentru ca s-a stabilit un prag maxim de salarizare. Astfel, cei care au venituri de peste 8.000 de lei net vor piede aceasta facilitate. Potrivit Sefului Executivului, exista insa o mare problema legat de comisioanele companiilor emitente, acesta fiind nemultumit de comisioanele percepute:
La emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred ca acest lucru este total incorect. Mi se par niste comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflecta in preturile alimentelor”.

Iata declaratia facuta de Marcel Ciolacu:

”Nu vor fi impozitate. La orice venit se plateste CASS. Nimeni nu va pierde, stiti foarte bine ca s-au marit de la 30 la 35 de lei si urmeaza de la 1 ianuarie sa creasca la 40 de lei.Cu adevarat, nu se vor mai da in sistemul bugetar tichete de masa pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net. Marea problema in cazul acestora este ca la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred ca acest lucru este total incorect. Mi se par niste comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflecta in preturile alimentelor. Iar solutia este sa stam la masa si sa hotaram. Urmeaza sa facem asta”.

A scazut puterea de cumparare

Executivul a aprobat erecent, la propunerea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, majorarea valorii tichetului de masa in contextul scaderii puterii de cumparare a populatiei, ca urmare a razboiului din Ucraina si a liberalizarii preturilor la energie. Avand in vedere ca valoarea acestor tichete a ramas neschimbata in ultimele doua semestre, desi pretul alimentelor cat si al utilitatilor au crescut semnificativ, Executivul a decis majorarea in doua etape a acestei valori: de la 30 de lei la 35 de lei, incepand cu data de 1 august 2023, respectiv 40 de lei din 1 ianuarie 2024.
Totodata, nivelul nominal al tichetului de masa, de pana la 40 lei/tichet/zi, se va aplica si in primele doua luni ale semestrului II ale anului 2024, respectiv august 2024 si septembrie 2024.

 

 

 

 

 

 

Ultimele articole