BANI IN PLUS PENTRU TICHETELE CULTURALE – S-a decis marirea. Aflati pentru ce poate fi cheltuita suma alocata de stat (Document)

405

sursa foto: tnb.ro

Ministerul de Finante a pus in dezbatere publica proiectul de ordin pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru semestrul II al acestui an. Se dau zece lei in plus.

Astfel, valoarea sumei care se poate acorda angajatilor sub forma tichetelor culturale va fi de cel mult 210 lei pe luna, incepand din octombrie 2023, respectiv de maximum 420 lei/eveniment. Reglementarile se aplica in perioada octombrie 2023 – martie 2024.

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri si servicii culturale, cum ar fi:
-abonamente sau bilete la spectacole:
-concerte;
-muzee;
-festivaluri;
-targuri si expozitii;
-parcuri tematice;
-carti, manuale scolare, albume muzicale, filme.

Indexare in functie de inflatie

Potrivit dispozitiilor legale, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depasi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional. Insa valoarea nominala maxima a tichetelor culturale se indexeaza, semestrial, cu indicele inflatiei comunicat de Institutul National de Statistica, in functie de evolutia tarifelor/preturilor la serviciile/bunurile a caror contravaloare poate fi achitata cu aceste bilete de valoare.

*Cititi aici proiectul

 

 

Ultimele articole