Grid star
eveniment

BANI DIN ECOTURISM – Infrastructura este prioritate. Strategia Guvernului (Document)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a lansat in consultare publica proiectul pentru aprobarea planului de actiune al "Strategiei nationale de dezvoltare a ecoturismului".

Scopul strategiei si al planului de actiune este de a promova ecoturismul, ca forma de turism care poate fi practicata in cadrul destinatiilor in care natura si cultura locala ocupa un loc important. Potrivit ministerului Economiei, strategia nationala de dezvoltare a ecoturismului  se structureaza pe un set de domenii prioritare, la nivelul carora s-au trasat obiective strategice:

Cadrul institutional si asociativ

Asta inseamna cresterea parteneriatelor in ecoturism la toate nivelurile, stabilirea criteriilor nationale si internationale pentru destinatiile ecoturistice si consolidarea capacitatii administrative pentru implementarea politicilor ecoturistice.

Infrastructura si amenajarea teritoriala

Planul este dezvoltarea infrastructurii ecoturistice in destinatii, protejarea arhitecturii traditionale si limitarea urbanizarii in zonele ecoturistice.

Educatie si constientizare

Presupune cresterea constientizarii asupra valorilor naturale si culturale.

Dezvoltarea resurselor umane

Imbunatatirea pregatirii personalului din ecoturism.

Dezvoltarea afacerilor locale

Se incearca dezvoltarea ofertei ecoturistice locale si imbunatatirea cadrului legal pentru intreprinzatorii locali.

Conservarea naturii si protectia mediului

Participarea activa la conservarea biodiversitatii si aplicarea actiunilor de protectie si dezvoltare durabila in destinatii.

Marketing

Cercetare de piata si monitorizarea fluxurilor turistice, imbunatatirea calitatii experientei ecoturistice si crearea de branduri locale si nationale pentru promovarea ecoturismului.

Proiectul de act normativ isi propune optimizarea sistemului de certificare a destinatiilor ecoturistice, un pas procedural necesar pentru crearea si promovarea unei astfel de retele cu notorietate pe plan national si international. Mai mult, sistemul reprezinta si un ghid pentru dezvoltarea destinatiilor pe principii durabile, in scopul obtinerii unor progrese semnificative in imbunatatirea indicatorilor de mediu. In Romania, acesta a fost realizat in urma cu aproximativ 10 ani, avand la baza Criteriile Globale pentru Turism Durabil (GSTC) si Standardul European de Ecoturism.

*Cititi aici proiectul

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani