Grid star
banci

BANCILE SIMPLE SUNT VIITORUL – UniCredit Bank este digitala

Bancile simple sunt viitorul. Viitorul este al celor care au inteles ca mentinerea unui echilibru intre digital si interactiunea umana dintre functionarul bancii si client este vitala.

UniCredit Bank este una dintre institutiile financiar – bancare, care a inteles si practica cu succes acest lucru. Astfel spus, echilibrul perfect este obtinut din melanjul: prezenta fizica in sucursale si utilizarea canalelor digitale alternative.

Mai mult decat atat, contractele de orice tip se pot semna, atat fizic, cat si digital. Astfel, UniCredit Bank a creat posibilitatea ca un procentaj de 90% dintre cei care isi desfasoara activitatea in centrala, sa poata lucra de acasa, in regim online.

Dincolo de era digitala, exista si operatiuni (spre exemplu: achizitionarea unui imobil), pe care clientii bancii le doresc discutate si efectuate, fata in fata. Acest lucru este posibil in conditii de siguranta maxima din punct de vedere sanitar.

Chiar si inainte de instaurarea pandemiei pe teritoriul Romaniei, clientii UniCredit aveau posibilitatea sa acceseze informatiile de interes, respectiv sa efectueze operatiuni esentiale prin aplicatiile puse la dispozitie de catre banca. Acestea sunt:

- pentru persoane fizice: aplicatii de Online si Mobile Banking;

- pentru persoane juridice: Business Net.

In egala masura, au avut posibilitatea, in relatia cu banca sa:

- semneze digital documentele;

- implementeze platforme de e - commerce pentru business - ul lor;

- faca plati cu Apple Pay.

Antoaneta Curteanu, vicepresedinte UniCredit Bank, a declarat:

In ceea ce priveste activitatea in viitor, noi credem ca bancile care vor castiga vor fi bancile simple, eficiente, care le ofera clientilor o experienta de calitate ridicata, cu produse si servicii bancare care chiar conteaza pentru ei - oriunde si oricand au nevoie de ele. Aceasta inseamna si posibilitatea de a avea acces la produse mai simple, intr-o maniera mai simpla, folosind un mix care sa includa atat canale digitale cat si interactiune fata in fata in sucursale. La finalul lunii iunie 2020, reteaua noastra de sucursale includea 147 unitati (dintre care 135 sunt sucursale retail). Consideram ca sucursalele vor continua sa detina un rol important, funcţionand alaturi de canalele digitale, din ce in ce mai prezente, cu obiectivul unui echilibru optim intre cele doua. Pe de alta parte, reteaua noastra a fost deja adaptata de-a lungul anilor la nevoile pietei. De aceea, consideram ca acoperirea teritoriala este acum optima. Cu siguranta, activitatea bancara se schimba, iar interactiunea clientilor cu banca evoluaza permanent. Din acest motiv, rolurile fiecarei functii din banca se adapteaza continuu la aceste noi realitati. De exemplu, in acest moment un contract se poate incheia atat fizic, cat si digital, interactiunea cu un consultant poate fi facuta atat la sediul bancii, la sediul companiei, dar si virtual; totul capata o valenta mult mai dinamica si flexibila, cu beneficii reale atat pentru client cat si pentru banca. Totusi, consideram ca indiferent de modul in care se desfasoara interactiunea cu un consultant bancar sau de modul in care se semneaza documentatia contractuala, activitatea bancara este si va continua sa fie o activitate cu si despre oameni. Din acest motiv vedem si in alte industrii mai avansate in digitalizare, precum comertul de white / black goods, o tendinta a companiilor cu prezenta on - line de a avea si prezenta fizica, iar a jucatorilor traditionali de a investi semnificativ in canalele digitale. In momentul declararii starii de urgenta am fost una dintre companiile care aveau deja implementat partial lucrul la distanta, iar in primele saptamani din martie colegii nostri din IT au pregatit sute de alte echipamente. Am ajuns ca in sediile centrale sa se lucreze de acasa in proportie de peste 90%, iar in sucursale sa reducem timpul de expunere al colegilor prin program de lucru redus sau in ture.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani