BANCHERII DAU VESTEA – Cu cat ar putea creste economia Romaniei

699
Banca Transilvania dezvaluie cu cat ar putea creste economia Romaniei

foto: romania-actualitati.ro

Conform prognozelor actuale, economia Romaniei ar putea creste cu o dinamica medie anuala de peste 2.5% in perioada 2020-2022, intr-o evolutie sustinuta de perspectivele de redinamizare din Zona Euro (principalul partener economic) si de mix-ul relaxat de politici economice (inclusiv nivelul redus al costurilor reale de finantare, cu impact pozitiv pentru relansarea investitiilor productive), se arata intr-un raport al Bancii Transilvania (BT).

In acest scenariu, potrivit raportului BT, investitiile productive si consumul privat ar putea creste cu ritmuri medii anuale de 3.4%, respectiv 2.8% in intervalul 2020-2022. Totodata, se previzioneaza ameliorarea contributiei exportului net la dinamica anuala a PIB pe termen mediu.

Potrivit Bancii Transilvania, printre factorii de risc la adresa evolutiei economiei interne in trimestrele urmatoare se numara: dinamica crizei de sanatate publica, climatul macro-financiar international, mix-ul de politici economice in context electoral si de pandemie in Romania, climatul geo-politic mondial si regional.


*Raportul Bancii Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole