BANCHERII AVERTIZEAZA – Factorii de risc la adresa evolutiei economiei a Romaniei

781
Indemnizatie pentru program redus

sursa foto: tvn24bis.pl

Printre factorii de risc la adresa evolutiei economiei Romaniei in trimestrele urmatoare se mentioneaza dinamica crizei de sanatate publica, climatul macro-financiar international, mix-ul de politici economice in context electoral pe plan intern, climatul geo-politic mondial si regional. Informatiile apar intr-un raport al Bancii Transilvania.

Potrivit raportului, prognozele actuale arata ca economia Romaniei ar putea creste cu o dinamica medie anuala de peste 2.5% in perioada 2020-2022, intr-o evolutie sustinuta de perspectivele de redinamizare din Zona Euro (principalul partener economic) si de mix-ul relaxat de politici economice (inclusiv nivelul redus al costurilor reale de finantare, cu impact pozitiv pentru relansarea investitiilor productive).

In acest scenariu, investitiile productive si consumul privat ar putea creste cu ritmuri medii anuale de 3.4%, respectiv 2.8% in perioada 2020-2022. In sfera economiei financiare, Banca Transilvania previzioneaza consolidarea costurilor de finantare pe termen scurt si continuarea tendintei ascendente pe EUR/RON pe termen mediu.

* Raportul Bancii Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole