AVIZE FAVORABILE PENTRU AUTOSTRADA SUDULUI – Finalizare in 4 ani

1421
Autostrada Sudului, aviz favorabil in Senat

foto: voceatimisului

Propunerea legislativa pentru aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Sudului A6 se misca bine. In numai doua luni, a obtinut trei avize favorabile.

Astfel, Consiliul Legislativ a avizat favorabil, cu anumite observatii, propunerea legislativa, printre care solicitarea unei informari din partea Guvernului, iar initiatorul sa prezinte fisa financiara.

Propunerea a primit aviz favorabil si de la Consiliul Economic si Social. Totodata, in 1 septembrie 2020, Comisia pentru buget si finante din Senat a avizat favorabil Autostrada Sudului.

Termen de finalizare: 4 ani

Daca initiativa legislativa va fi adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Iohannis, in teorie, Autostrada Sudului A6 ar urma sa fie gata in numai patru ani.

Propunerea legislativa apartine deputatului PMP Doru – Petrisor Coliu si prevede construirea in termen de 4 ani a Autostrazii Lugoj – Caransebes – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Rosiori de Vede – Alexandria – Bucuresti, cu finantare de la bugetul de stat.

In expunerea de motive se arata ca deoarece tronsoanele de autostrazi construite pana in acest moment leaga Bucurestiul doar de cateva orase importante, conditia sine qua non pentru cresterea competivitatii Regiunii de dezvoltare Sud – Est este construirea unei autostrazi care sa lege Turnu Magurele, Rosiorii de Vede de Bucuresti, Craiova, Lugoj si Timisoara si implicit de coridoarele de transport pan – europene.

Deputatul PMP mai precizeaza ca rolul Autostrazii Sudului din punct de vedere al circulatiei marfurilor este de a asigura circulatia marfurilor din Portul Constanta si porturile dunarene care sunt legate adiacent prin caile de comunicatii de Autostrada Soarelui, dar si din zonele tranzitate terestru de aceasta, facand legatura cu fluviul Rin si portul Rotterdam din Olanda.

Autostrada A6 se va uni cu A1 in zona localitatii Balint, continuand spre Timisara, Arad si Nadlac si facand legatura cu Autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.

* Cititi aici propunerea legislativa
* Cititi aici avizul Consiliului Economic si Social
* Cititi aici avizul Consiliului Legislativ
* Cititi aici avizul Comisiei pentru buget si finante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole