AVIZ TURISTILOR DIN GRECIA – 500 euro amenda

3722

Romanii care intentioneaza sa-si petreaca vacanta in Grecia si intra in aceasta tara fara sa completeze un formular impus de autoritatile elene vor fi amendati cu 500 de euro.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Grecia ca pana la 31 august 2020 toate persoanele care intra pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriana, rutiera sau maritima) sunt obligate sa completeze, cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei, un formular electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul caruia sa poata fi asigurata evidenta electronica a celor care calatoresc in aceasta tara.

Dupa completare, solicitantii vor primi pe adresa de e-mail utilizata la completarea formularului un cod unic de confirmare a inregistrarii, care trebuie prezentat autoritatilor de frontiera (in format electronic sau tiparit), in momentul intrarii pe teritoriul elen.

Potrivit ordinului de ministru nr. 2602/28.06.2020, publicat in Monitorul Oficial elen, pe tema impunerii masurii de efectuare a examenului de laborator si de limitare temporara a intrarii pe teritoriul statului elen a persoanelor care vin din strainatate, in vederea prevenirii raspandirii virusului COVID-19, se aplica masura amenzii de 500 euro pentru persoanele care intra pe teritoriul Greciei fara completarea cu 48 de ore inainte a formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form).

Masura se aplica atat la punctele de frontiera terestre (inclusiv in Kulata-Promachonas), cat si in aeroporturi si in porturi, pana la data de 31 august.

Formularul este disponibil in limba engleza la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile si conditiile de calatorie valabile pentru aceasta perioada.

MAE informeaza ca raman obligatorii masurile generale de preventie (purtarea mastii, dezinfectarea mainilor) si de distantare sociala. Pot fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu Covid-19, situatie in care, persoana testata trebuie sa astepte, in conditii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o in formularul electronic, rezultatul testului.

Persoana testata este contactata telefonic doar in situatia in care rezultatul testului este pozitiv, fiind apoi plasata in carantina cu suportarea cheltuielilor aferente de catre statul elen.

Refuzul efectuarii testarii se sanctioneaza cu amenda in cuantum de 500 euro. De asemenea, in cazul in care o persoana este testata pozitiv si supusa unor masuri specifice de izolare si nu respecta aceste dispozitii, este sanctionata cu amenda de pana la 5000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole