AVIZ PARIORILOR – Impozitul pe castigurile la jocurile de noroc va creste la 40%. Dividendele se vor taxa cu 8%, in loc de 5%

2403
AVIZ PARIORILOR – Impozitul pe castigurile la jocurile de noroc va creste la 40%. Dividendele se vor taxa cu 8%, in loc de 5%

Sursa foto: Mediafax

Informatie extrem de utila romanilor pasionati de jocuri de noroc: impozitul pe castigurile obtinute in urma jocurilor de noroc ar putea creste la 40%.

Masura este discutata in aceste zile in coalitia de guvernamant, iar surse dau ca sigura adoptarea ei. In prezent, castigurile din jocuri de noroc sunt impozitate cu 1% pana la 66.750 lei, cu 16% pana la 445.000 lei si cu 25% peste 445.000 lei.

De asemenea, Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea majora si impozitul pe dividende. Mai exact, acesta ar putea creste de la 5% cat e in momentul de fata la 8%.

Tot in ceea ce priveste impozitarea, se analizeaza reducerea pragului de impozitare pentru microintreprinderi de la 1 milion euro la 500 mii euro.

Ciuca se lauda cu investitiile directe

In alta ordine de idei, premierul Nicolae Ciuca ar fi explicat in cadrul unei sedinte interne a PNL ca orice masura privind fiscalitatea din Romania si orice modificare la Codul fiscal nu vor fi realizate daca ele vor afecta investitiile. In acest sens, conform Digi 24, Ciuca ar fi explicat ca investitiile directe ar fi crescut cu 34%: “Nu sustinem si nu avem taxare suplimentara indiferent ca vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxa de solidaritate. Incercam sa atragem investitori. Investitiile directe au crescut cu 34 la suta, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Cautam sa devenim accesibili cu relocarea investitiilor. Am aprobat eliminarea unor exceptii pentru ajustarea fiscala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole