AVIONUL CU CARE A ZBURAT NICOLAE CEAUSESCU, DONAT STATULUI – Aeronava fusese cumparata la licitatie

922

sursa foto: Galeriile Artmark

Avionul cu care a calatorit Nicolae Ceausescu, Rombac „Super One-Eleven”, a fost donat statului roman de un cetatean american care il cumparase la licitatie.

Muzeul National al Aviatiei Romane a primit miercuri, 28 iulie 2021, aeronava ROMBAC 1-11 cu numarul de inmatriculare YR-BRE, in cadrul unei ceremonii de predare-primire care a avut loc in Baza 90 Transport Aerian.
Aeronava, fabricata in anul 1986, care a deservit Administratia Prezidentiala o lunga perioada de timp, fusese adjudecata, in acest an, de cetateanul american Brian Hyndman in urma licitatiei organizate de Casa de licitatii ARTMARK, anunta Muzeul Aviatiei.

Avionul, cedat in mod gratuit

Proprietarul a cedat aeronava in mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare Muzeului National al Aviatiei Romane:
“Avand in vedere ca avionul nu poate deveni operational si este clasat ca tezaur de Ministerul Culturii, Statul Major al Fortelor Aeriene asigura masurile necesare in vederea preluarii, intretinerii si conservarii aeronavei pentru a-si recastiga aprecierea publicului, ca bun cultural mobil de tezaur national.
La ceremonia de astazi au participat, impreuna cu reprezentanti ai  Muzeului National al Aviatiei Romane, membrii ai Casei de licitatii ARTMARK si ai lichidatorului judiciar care a gestionat patrimoniul ROMAVIA.
Aeronava ROMBAC 1-11, inmatriculata YR-BRE, a apartinut Societatii ROMAVIA, companie aeriana de stat infiintata in anul 1991 prin transformarea Flotilei 50 Aviatie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole