AVERTISMENTUL CONSILIULUI CONCURENTEI – Institutia condusa de Bogdan Chiritoiu reactioneaza cu privire la preturi: „Atragem atentia inca o data”

1384

sursa foto: facebook Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) atrage atentia asociatiilor profesionale ca fiecare companie trebuie sa isi stabileasca independent politica comerciala, iar anticiparea unui anumit pret ce ar trebui practicat poate intra sub incidenta prevederilor legii concurentei.


Consiliul atrage atentia ca o asociatie poate fi considerata raspunzatoare de incalcarea regulilor de concurenta atunci cand deciziile, recomandarile sau orice alta activitate intreprinsa de aceasta influenteaza comportamentul companiilor, afectand concurenta dintre ele.

Consiliul Concurentei atrage atentia asociatiilor profesionale ca fiecare companie trebuie sa isi stabileasca independent politica comerciala, iar anticiparea unui anumit pret ce ar trebui practicat poate intra sub incidenta prevederilor Legii Concurentei. “Organizatiile profesionale au un rol benefic atat pentru membrii sai cat si pentru consumatori, informandu-i despre evolutiile industriei, fixand standarde de calitate si siguranta pentru serviciile oferite de membrii asociati. Atragem atentia inca o data asupra faptului ca o asociatie poate fi considerata raspunzatoare de incalcarea regulilor de concurenta atunci cand deciziile, recomandarile sau orice alta activitate intreprinsa de aceasta influenteaza comportamentul companiilor, afectand concurenta dintre ele”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Practica poate fi sanctionata

Potrivit Consiliului Concurentei, daca in cadrul intalnirilor ale asociatiei, companiile se inteleg sa implementeze un comportament concertat, practica poate fi sanctionata din perspectiva regulilor de concurenta nationale sau comunitare. De altfel, atat Consiliul Concurentei din Romania, cat si Comisia Europeana si instantele comunitare au instrumentat o serie de cazuri de carteluri care s-au bazat, printre altele, pe acest tip de mecanisme.

1 comentariu la “AVERTISMENTUL CONSILIULUI CONCURENTEI – Institutia condusa de Bogdan Chiritoiu reactioneaza cu privire la preturi: „Atragem atentia inca o data”

  1. & Un articol prin care președintele de la Consiliul Concurenței probabil că intenționează să anunțe că are o ,,stalactită pe mustață” formată probabil de la creșterea prețurilor prin „practici de tip cartel” ,?
    Pare a nu absenta de pe la coafor din felul cum apare prin fotografii ,?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole