AVERTISMENTUL ANAF PENTRU CONTRIBUABILI – Cate zile au mai ramas. Termenul nu va fi prelungit. Amenda ajunge si la 10.000 lei

1493
Decizie cu privire la Codul de procedura fiscala

foto: editiadedimineata

Mai sunt cateva zile pana la termenul limita de conectare a aparatelor de marcat la sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza operatorii economici, contribuabili mici si mijlocii, care au obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), ca 30 noiembrie 2021 este termenul limita de conectare la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Acest termen nu va fi prelungit.

Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constittuie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 si 10.000 lei

Iata anuntul ANAF:

„Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza operatorii economici, contribuabili mici si mijlocii, care au obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), conform art. 1 alin. 1 din O.U.G. nr. 28/1999, ca 30 noiembrie 2021 este termenul-limita de conectare a AMEF la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Acest termen nu va fi prelungit.

Asa cum am anuntat, in perioada imediat urmatoare, structurile abilitate de control vor intreprinde actiuni de verificare cu privire la indeplinirea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF in vederea transmiterii de date fiscale, prevazuta la art. 3/1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al caror termen-limita de conectare a AMEF a ajuns la scadenta.

Prin exceptie, potrivit art. 3 alin. (2) din OPANAF nr .435/25.03.2021, operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice au obligatia completarii si transmiterii unei declaratii pe propria raspundere (Formularul F4110), prevazute in Anexa nr. 2 la ordinul mentionat.

Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constittuie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 si 10.000 lei, in conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 1 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole