AUTOSTRADA DE LA SIBIU LA BRUXELLES – Cati kilometri mai sunt de construit

996

foto: oradesibiu.ro

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a declarat miercuri, 31 martie 2021, dupa sedinta de Guvern, ca va exista o autostrada de la Sibiu la Bruxelles.
Potrivit lui Drula, aceasta este deja conectata la reteaua europeana si lipsesc doar 9 km.

Iata declaratiile facute de ministrul Transporturilor:

“Pe Lugoj – Deva, pe Lotul 2, in zona aceea cu tunelele ursilor, suntem de vreo patru ani intr-un blocaj. Astazi, in sfarsit s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor. A fost o reziliere abuziva in 2017, constructorul a castigat anul trecut. A venit o decizie care a cazut ca o secure pe acest proiect, de plata a 270 de milioane catre acest constructor, de repunere in contract, si practic acolo lucrurile erau blocate.  Lumea intreaba, pentru ca este singurul sector lipsa de pe Autostrada A1 intre Sibiu si Arad-Nadlac, si intreaba ce se intampla acolo, ca avem o zona lipsa de 9 km de autostrada si se ocoleste pe drumul national alaturat.
Ei bine, in sfarsit s-a ajuns la un acord cu acel constructor si se poate debloca licitatia, care deja este lansata, se depun clarificarile acolo si in curand se vor depune ofertele, deci vom avea un constructor care sa construiasca acele tuneluri si in sfarsit sa avem autostrada continua de la Sibiu pana la Bruxelles, daca vreti. Pentru ca este deja conectata reteaua europeana si lipsesc doar 9 km, si in rest e numai autostrada, de la granita incolo”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole