AU CRESCUT PENSIILE – Iata cu cat (Document)

1506
reducere timp de munca

Au crescut pensiile!
In trimestrul I 2021, pensia medie lunara (determinata luand in calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurari sociale, invaliditate, urmas etc.- platite de casele de pensii ) a fost de 1650 lei, in crestere cu 0,9% fata de trimestrul precedent, anunta Institutul National de Statistica.

Potrivit INS, numarul mediu de pensionari a fost de 5099 mii persoane, in scadere cu 24 mii persoane fata de trimestrul precedent. Numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat a fost de 4665 mii persoane, in scadere cu 14 mii persoane fata de trimestrul precedent.

Cifrele

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 1597 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 54,6% (comparativ cu 54,2% in trimestrul precedent).
Indicele pensiei medii reale fata de trimestrul precedent, calculat ca raport intre indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale si indicele preturilor de consum a fost de 98,7%.

Trimestrul I 2021 comparativ cu trimestrul I 2020

Comparativ cu trimestrul I al anului precedent, numarul mediu de pensionari a scazut cu 34 mii persoane, iar cel al categoriei apartinand asigurarilor sociale de stat a scazut cu 5 mii persoane. Pensia medie lunara si pensia medie de asigurari sociale de stat au crescut comparativ cu acelasi trimestru al anului precedent, cu 16,0% , respectiv cu 16,2%.

*Cititi aici datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole