Atentie la bani! Banca Nationala a denuntat escrocheria

587

sursa foto: youtube BNR

Atentie la bani, caci escrocii actioneaza din plin. Este vorba despre o noua schema prin care acestia incearca sa va goleasca portofelul. Sustin ca sunt reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto) pentru a afla datele personale. Sau solicita transferuri de bani.

Banca Nationala a Romaniei a primit o serie de sesizari care semnalau utilizarea numerelor de contact telefonice indicate pe pagina website a BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) de catre persoane care pretindeau ca vorbesc din partea BNR, in legatura cu presupuse imprumuturi online facute pe numele celor apelati. Se solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de imprumut, stergerea imprumutului din sistem, date de card etc., in functie de raspunsurile date de cel contactat).
Atragem atentia ca aceste apeluri nu au fost initiate din reteaua telefonica a BNR si reiteram faptul ca Banca Nationala a Romaniei, in calitatea sa de banca centrala a tarii, indeplineste atributii reglementate expres de Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, si nu este abilitata sa ofere populatiei produse sau servicii de creditare.
Este important sa nu se dea curs solicitarilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind ca sunt salariati sau reprezentanti ai BNR si care invoca pretinse imprumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR, si solicita date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani in diferite scopuri.
Totodata, BNR a sesizat politia in legatura cu utilizarea frauduloasa a numerelor de telefon si a numelui BNR”, anunta institutia condusa de Isarescu.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

 

 

Ultimele articole