ASIGURARILE DE RASPUNDERE CIVILA: VALOAREA DESPAGUBIRILOR – Top cinci insumeaza peste 7,8 milioane de lei

1533

sursa foto: dandodiary.com

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut de catre membrii  Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), in baza asigurarilor de raspundere civila destinate companiilor, a fost de 23,8 milioane de lei (4,84 milioane de euro), conform unei analize realizate la nivelul asociatiei.


Topul primelor 5 despagubiri achitate de companiile Membre UNSAR anul trecut, in baza acestor asigurari, insumeaza peste 7,8 milioane de lei. Din aceasta valoare, 78% a reprezentat suma totala acordata ca despagubiri in baza politelor de raspundere civila legala, diferenta fiind reprezentata de politele de raspundere civila profesionala, pentru riscuri de tipul daunelor materiale, vatamari corporale si pierderi financiare provocate de asigurati partenerilor de business.

Situatii dificile

In desfasurarea oricarui tip de activitate prestata pot fi cauzate prejudicii unor terte persoane care le afecteaza financiar din cauza unor erori sau a neglijentei profesionale. Din fericire, asigurarile de raspundere civila pot oferi acoperiri specifice oricarui tip de business, astfel ca pot reprezenta acel instrument necesar care sa protejeze atat patrimoniul tertilor pagubiti, cat si pe acela al asiguratilor oferindu-le posibilitatea de a-si continua activitatea si in situatii mai dificile”, a declarat presedintele UNSAR, Alexandru Ciuncan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole