Asigurare pentru doua roti. Romanii se plimba cu trotineta

1376

sursa foto: dandodiary.com

Trotinele, in special cele electrice, au devenit un fenomen nu numai in Capitala, ci in tot restul tarii. Trendul aduce si accidente. Iar asiguratorii va sfatuiesc sa achizitionati o polita, in cazul in care faceti victime. Mai departe, dumneavostra luati decizia!.

De remarcat ca asiguratorii sustin ca majoritatea accidentelor s-au produs din vina conducatorilor de trotinete.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a facut bilantul „trotinetelor”. Astfel, potrivit UNSAR, numarul accidentelor grave de circulatie in care au fost implicati conducatorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori in ultimii 4 ani. Potrivit datelor puse la dispozitie de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, in acest interval de timp, in Romania, s-au produs 198 de accidente grave in care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane si-au pierdut viata, peste 200 de persoane au fost ranite grav si 12 ranite usor.
UNSAR precizeaza ca majoritatea acestor accidente s-au produs din vina conducatorilor de trotinete, principala cauza fiind abaterile savarsite in trafic, precum neadaptarea vitezei la conditiile de drum, neacordarea prioritatii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea directiei de mers si circulatia pe sens opus.
Cu toate acestea, este de presupus ca numarul total al accidentelor rutiere in care sunt implicati utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, avand in vedere faptul ca singurele evenimente care sunt evidentiate din perspectiva statistica sunt cele soldate cu victime, solutionate de catre Politie (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale sa nu fi fost declarate), potrivit asiguratorilor.

Avand in vedere toate acestea, mai multi asiguratori vin si cu oferte. Anunta ca ofera produse de asigurare pentru astfel de  situatii neprevazute.
Asadar, in cazul in care o persoana care circula cu trotineta electrica sau cu bicicleta accidenteaza pe cineva sau provoaca o dauna materiala, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurator, in limita de raspundere acoperita prin polita achizitionata.
Totodata, daca o asigurare de raspundere civila dedicata trotinetelor ajuta atunci cand accidentul s-a produs din vina conducatorului acesteia, provocand daune unor terti, pentru cel vinovat, o polita de asigurare de accidente persoane, de sanatate sau de viata poate fi o solutie eficienta in cazul in care este nevoie de ingrijiri medicale”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole