ASF A AMENDAT DOUA SOCIETATI DE ASIGURARE – Plata cu intarziere a despagubirilor

689

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) condusa de Nicu Marcu (foto) a amendat doua societati de asigurare pentru plata cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA. Ambele amenzi insumeaza aproape 1 million de lei.

Iata comunicatul ASF :

“In cadrul sedintei Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurari – Reasigurari (S.A.R.) a prezentat rezultatele activitatii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A. si la societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A.

In urma actiunilor de control, principala deficienta identificata, in cazul ambelor societati, a fost plata cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA.

In cazul City Insurance s-a mai constatat ca societatea nu a formulat in scris oferte de depagubire justificata in termenul prevazut de lege si nu a intocmit procese suplimentare de constatare in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

In ceea ce priveste societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, ca nu a formulat in scris notificari cu privire la motivele pentru care nu a aprobat in totalitate/partial pretentiile de despagubire in termenul prevazut de lege si nu a comunicat valoarea maxima de despagubire in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis urmatoarele:

Sanctionarea Societatii de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 500.000 lei;

Sanctionarea societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 450.000 lei.

Totodata, in urma analizei cu privire la actiunile de supraveghere a pietei asigurarilor si in concordanta cu procesul de reorganizare si eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autoritatii va lua in perioada urmatoare o serie de masuri organizatorice si administrative ce vor fi facute publice la momentul punerii in aplicare a acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole