Aplicatie IT menita sa ajute copiii autisti (Video)

1545

Stim ca autismul este o problema deosebit de delicata pentru copii si mai ales pentru parintii lor. Si mai stim ca exista speranta: in ultimii ani, Romania a facut progrese surprinzatoare in materie de terapie pentru copiii autisti.

Ei bine, acum avem ocazia sa venim si noi cu o veste buna: o romanca, Adela Barbulescu (foto), a primit recent titlul de doctor in informatica din partea Universitatii Grenoble Alpes din Franta si s-a gandit sa-si transpuna ideile din teza de doctorat intr-o aplicatie informatica menita sa-i ajute pe copiii cu tulburari din spectrul autist (TSA), relateaza Agerpres.

Mai exact, aplicatia Emoface Play & Learn Emotions genereaza avataruri 3D capabile sa exprime diferite emotii, cu impact real in viata persoanelor cu dificultati in interactiunile sociale. De exemplu, pentru copiii cu autism.

Adela Barbulescu spune ca aplicatia (testata deja timp de doi ani in Franta) are la baza avataruri ghidate de o inteligenta artificiala, care genereaza gesturile si expresiile faciale.

Prima versiune dezvoltata contine peste 150 de exercitii, iar tot continutul de animatii 3D cu avataruri expresive, care reproduc expresii faciale, este generat in mod aleatoriu, ceea ce impiedica memorarea raspunsurilor in testele folosite, de exemplu, pentru recunoasterea emotiilor. Aplicatia are 600 de utilizatori in cinci tari si va fi lansata inclusiv in limba romana, la inceputul lunii aprilie.

* Cititi aici, pe Agerpres, cine a investit in acest demers si de cati bani mai este nevoie in urmatorii doi ani

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole