ANUNTUL SUPERMARKETURILOR DUPA CE ROMANII AU LUAT CU ASALT RAFTURILE – Nu cumparati mai mult decat aveti nevoie: „Magazinele pot lua masuri punctuale si temporare de limitare a cantitatii comercializate”. Guvernul da asigurari ca nu sunt probleme

552

sursa foto: realitatea.net

Romanii au luat cu asalt in ultimele zile magazinele ca sa-si faca provizii de alimente, in special de ulei, desi autoritatile au anuntat ca sunt stocuri suficiente si ca nu exista vreun risc. In acest context, marile retele comerciale solicita consumatorilor sa abordeze o atitudine responsabila si sa nu achizitioneze mai mult decat cantitatile necesare consumului zilnic, astfel incat sa evite sa transforme stocurile acumulate individual intr-un caz nejustificat de risipa alimentara.

Potrivit Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), comparativ cu perioade anterioare se constata o crestere a cererii pentru unele produse alimentare de baza, cu precadere pentru cele neperisabile. AMRCR anunta ca toate magazinele alimentare sunt deschise si functioneaza normal, conform programului, iar personalul lucreaza la asigurarea ritmicitatii optime in aprovizionare.

Iata anuntul AMRCR:

„Toate magazinele alimentare sunt deschise si functioneaza normal, conform programului. Personalul lucreaza la asigurarea ritmicitatii optime in aprovizionare. Transmitem un mesaj general de responsabilitate si chibzuinta in efectuarea cumparaturilor pentru a putea asigura o aprovizionare echilibrata a tuturor cetatenilor si pentru a evita risipa alimentara.
Reiteram mesajul catre consumatori sa abordeze o atitudine responsabila si sa nu achizitioneze mai mult decat cantitatile necesare consumului zilnic, astfel incat sa evite sa transforme stocurile acumulate individual intr-un caz nejustificat de risipa alimentara si pentru a putea ca fiecare cetatean sa aiba acces nemijlocit la produsele de baza.

Comparativ cu perioade anterioare, se constata o crestere a cererii pentru unele produse alimentare de baza, cu precadere pentru cele neperisabile. Marile Retele Comerciale depun toate eforturile pentru asigurarea continuitatii procesului de aprovizionare a populatiei.

Magazinele pot lua masuri punctuale si temporare de limitare a cantitatii comercializate pentru anumite produse, in scopul descurajarii speculei precum si asigurarii aprovizionarii echilibrate a intregii populatii„.

Secretarul de stat din ministerul Agriculturii, Sorin Moise, a declarat sambata, 12 martie 2022, ca exista stocuri suficiente de ulei si de materie prima pentru producerea de ulei. Moise a precizat ca toate categoriile de produse alimentare se situeaza in parametrii necesari pentru consumul populatiei, si ca nu sunt probleme (click aici pentru a citi).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole