ANUNT IMPORTANT PENTRU DETINATORII DE ASIGURARI CITY INSURANCE – Perioada maxima este de 90 de zile dupa ce instanta a dispus deschiderea procedurii falimentului. Iata ce puteti face in aceasta perioada

1363

Anunt extrem de important pentru detinatorii de polite RCA la City Insurance facut de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) dupa decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii de faliment pentru aceasta societate. Potrivit FGA, in termen de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment, politele de asigurare incheiate de societatea de asigurare/reasigurare inceteaza de drept.

De asemenea, de la data deschiderea procedurii falimentului, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA., incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna. Creditorii pot depune, atat electronic cat si prin posta, cereri de plata.

Iata anuntul FGA:

“Fondul de Garantare a Asiguratilor(FGA) a luat act de hotararea instantei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. Decizia din data de 09.02.2022 nu este definitiva.
Deschiderea procedurii de faliment isi produce efectele atat in cadrul procedurii de faliment a societatii de asigurare cat si cu privire la desfasurarea activitatii Fondului de Garantare a Asiguratilor.
Astfel, in termen de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment, politele de asigurare incheiate de societatea de asigurare/reasigurare inceteaza de drept, potrivit dispozitiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Deschiderea dosarelor de dauna

De asemenea, de la data deschiderea procedurii falimentului, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA., incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna-anexa 7, prevedere mentionata in Art 12 alin(1) din Legea 213/2015 actualizata. Hotararea din data de 09.02.2022 nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexele 9/10).
Potentialii creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. pot depune, atat electronic cat si prin posta, cereri de plata (Anexa 9/10) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 7). Formularele sunt disponibile online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare
Creditorul de asigurari poate urma separat, pe langa procedura administrativa necontencioasa prevazuta de Legea nr. 213/2015 pentru incasarea despagubirii de la FGA si procedura de faliment a asiguratorului prevazuta de Legea nr. 85/2014, in vederea recuperarii creantei sale din activele asiguratorului aflat in faliment, inclusiv pentru suma cuvenita care depaseste plafonul de garantare prevazut la art. 15 alin. (2) din Legea 213/2015”.

Termenele fixate de judecatorul sindic

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a admis miercuri, 9 februarie 2022, in dosarul 27011/3/2021, cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a dispus deschiderea procedurii falimentului impotriva CITY INSURANCE S.A. Decizia poate fi atacata cu apel.
In cauza, judecatorul sindic a fixat urmatoarele termene limita:
a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitoarei – 28.03.2022; 
b) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante – 18.04.2022; 
c) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 13.05.2022; 
d) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 25.04.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole