Grid star
antreprenoriat

ANUNT DE LA PATRONATELE DIN TURISM – Solicitare catre Ludovic Orban

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) condusa de Mohammad Murad (foto dreapta) ii solicita premierului Ludovic Orban (foto stanga) sa dispuna decontarea nerambursabila a contravalorii masurilor intreprinse cu privire la siguranta sanitara pentru castigarea si mentinerea increderii turistilor si angajatilor din turism.

FPTR precizeaza ca implementeaza impreuna cu Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii primul standard recunoscut international in vederea certificarii masurilor de igiena dispuse pentru evitarea si prevenirea infectarii cu bolile infectioase, inclusiv cu noul coronavirus, de catre toti operatorii economici din turism.
Potrivit FPTR, aceasta certificare independenta va da o siguranta deplina turistilor si angajatilor, prin faptul ca in unitatea respectiva de cazare s-au impus toate masurile necesare combaterii raspandirii coronavirusului:

“Pentru a putea aplica normele, Comitetul Director al FPTR solicita Prim - Ministrului ca in cadrul Planului National de Investitii si Relansare Economica sa dispuna decontarea nerambursabila printr-un grant special constituit a contravalorii masurilor intreprinse”.

Iata anuntul FPTR:

“Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc impreuna cu Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) implementeaza primul standard recunoscut international sub egida IQNet, in vederea certificarii masurilor de igiena dispuse pentru evitarea si prevenirea infectarii cu bolile infectioase, inclusiv cu noul coronavirus, de catre toti operatorii economici din turism.

Inca din luna aprilie, Comitetul Director al Federatiei Patronale din Turismul Romanesc a analizat solicitarile si propunerile membrilor sai cu privire la efectele si consecintele pe care ramura de activitate turism le poate avea in urma declansarii pandemiei globale. In urma analizei, au fost evidentiate urmatoarele concluzii:

1.Cu certitudine industria turistica va fi una dintre cele mai afectate ramuri, cu prabusire rapida a veniturilor obtinute din activitatea de baza.

2. Relansarea activitatii turistice va fi dificila si pe o durata lunga de timp, pana cel putin la sfarsitul anului 2021.

3.Masurile directe ale Guvernului pentru industria hoteliera, cu exceptia somajului tehnic, vor fi implementate intr-un timp relativ lung, iar accesarea facilitatilor de catre agentii economici vor fi probabil restrictive si greu accesibile.

4.Un eventual tratament eficient impotriva SARS-CoV-2 nu poate sa apara mai devreme de sfarsitul anului.

5. Un vaccin eficient nu poate fi realizat inainte de primavara anului 2021.

Pornind de la aceste premise, s-a stabilit ca un factor determinant in relansarea optima a turismului, va fi castigarea increderii turistilor si implicit ai propriilor salariati, in masurile dispuse pentru incetarea raspandirii virusului.

Comitetul Director al FPTR a stabilit incheierea unui protocol cu Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC), liderul pietei de certificare si evaluare a conformitatii din Romania de peste 25 de ani si unul dintre organismele importante din Europa Centrala si de Est, in vederea implementarii unui standard recunoscut international care sa certifice masurile impuse de legislatia romaneasca actuala si recomandarile organismelor internationale, specializate in domeniu.

Aceasta certificare independenta 'Hello Hygiene', recunoscuta international sub licenta IQNet (The International Certification Network), cea mai mare retea internationala, formata din cele mai importante organisme nationale de certificare, va da o siguranta deplina turistilor si angajatilor, prin faptul ca in unitatea respectiva s-au impus toate masurile necesare combaterii raspandirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, pentru agentii economici se vor reduce riscurile in ceea ce priveste responsabilitatea juridica. Fiind cea mai afectata ramura de activitate din economia nationala, agentii economici din turism fac eforturi foarte mari pentru a diminua impactul economic provocat de aparitia noului coronavirus.

Pentru a putea aplica normele protocolului, Comitetul Director al FPTR solicita Prim - Ministrului ca in cadrul Planului National de Investitii si Relansare Economica, sa dispuna decontarea nerambursabila printr-un grant special constituit a contravalorii masurilor intreprinse cu privire la siguranta sanitara pentru castigarea si mentinerea increderii turistilor si angajatilor.

Propunem sa se deconteze dupa un altgorim care sa fie avizat de Directia Generala Turism:

- 375-400 euro / spatiu de cazare de 4 -5 stele sau margarete;

- 275-300 euro / spatiu de cazare de 2-3 stele sau margarete;

- 200 euro / spatiu de cazare de 1 stea sau margareta - structurile de alimentatie publica independente clasificate, in functie de numarul de locuri din certificatele de clasificare.

Standardul va fi implementat cu prioritate de structurile de primire turistice, clasificate de Directia de Autorizare Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri si va fi disponibil pe site-ul www.iqnet-ltd.com, incepand cu data de 10.07.2020”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani