ANRE, DECIZIE PE PIATA GAZELOR – OMV Petrom, ENGIE Romania si E.ON Energie, desemnati furnizori de ultima instanta. Ce vor trebui sa faca respectivele societati

1842

sursa foto: gds.ro

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a luat o decizie in legatura cu piata gazelor naturale. Este vorba despre desemnarea altor furnizori care sa preia clientii societatilor care, din diverse motive, nu isi mai pot continua activitatea.

Concret, clientii societatilor care nu mai pot furniza gaze consumatorilor vor fi „alimentati” de firmele desemante de ANRE.

Astfel, au fost aprobate deciziile de desemnare a societatilor ENGIE Romania S.A., E.ON Energie Romania S.A si OMV Petrom S.A in calitate de furnizori de ultima instanta de gaze naturale, societati care au obligatia de a prelua clientii care nu au asigurata furnizarea gazelor naturale.

Iata anuntul ANRE:

„Unul dintre obiectivele majore ale autoritatii de reglementare este asigurarea continuitatii in furnizarea cu gaze naturale la clientii finali. In acest sens, ANRE a adus modificari si completari Regulamentului privind furnizarea de ultima instanta a gazelor naturale (Regulament), aprobat prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 173/2020, cu scopul cresterii numarului de furnizori de ultima instanta (FUI) desemnati, care sa aiba si o cota de piata semnificativa, intrucat furnizarea gazelor naturale in regim de ultima instanta implica o capabilitate operationala si financiara imediata care sa le permita preluarea, in situatii exceptionale, a portofoliilor de clienti ale unor furnizori care din diverse motive nu isi mai pot continua activitatea. Modificarile au fost aprobate prin Ordinul ANRE nr. 125/2021, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 1165/08.12.2021.
Astfel, in conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Regulament, cu modificarile si completarile ulterioare, ANRE a demarat in data de 8 decembrie 2021 un proces de selectie pentru desemnarea unor furnizori de ultima instanta de gaze naturale, in vederea indeplinirii conditiilor prevazute la art. 4 alin. (1) din Regulament, respectiv ‘un numar de cel putin 5 FUI, a caror cota cumulata de piata, calculata prin ponderarea egala a numarului de clienti finali si a cantitatii de energie vandute acestora in ultimele 12 luni pentru care ANRE dispune de date in urma activitatii de monitorizare a pietei gazelor naturale, sa fie de minimum 70%’.
In urma procesului organizat in perioada 8 – 14 decembrie 2021, in sedinta de astazi, 14 decembrie 2021, a Comitetului de reglementare au fost aprobate deciziile de desemnare a societatilor ENGIE Romania S.A., E.ON Energie Romania S.A si OMV Petrom S.A in calitate de furnizori de ultima instanta de gaze naturale, societati care au obligatia de a prelua clientii care nu au asigurata furnizarea gazelor naturale, conform prevederilor Regulamentului.

 Lista furnizorilor de ultima instanta de gaze naturale desemnati de ANRE este urmatoarea:

 1. ELECTRICA FURNIZARE S.A.
 2. PREMIER ENERGY S.R.L.
 3. TINMAR ENERGY S.A.
 4. ENGIE Romania S.A
 5. E.ON Energie Romania S.A
 6. OMV Petrom S.A
 7. CEZ Vanzare S.A- pana in data de 2 ianuarie 2022”.
   

3 comentarii la “ANRE, DECIZIE PE PIATA GAZELOR – OMV Petrom, ENGIE Romania si E.ON Energie, desemnati furnizori de ultima instanta. Ce vor trebui sa faca respectivele societati

 1. Buna ziua,
  Am fost client la Restar Energy si am fost distribuit la Engie care este FUI. Ce vina avem noi clientii de aceasta schimbare. Contractele au fost incheiate in martie-aprilie 2021. OK, am inteles ca firma Restart Energy a fost amendata pt. ca nu a respectat pretul pe perioada contractuala dar noi clientii de ce suntem nevoiti sa platit pretul limita stabilit de guvern? Tot clientul iese in pierdere. Statul ia amenda si noi platim preturi maxime.
  Pana in prezent nu am primit nicio factura de la Engie si nu stim nimic de ceea ce va fi. Ne vom trezi cu facturi enorme mai ales ca transferul a fost facut de pe 19.11.2021.
  Multumesc !

 2. CINE A AUTORIZAT PE ACESTI TEPARI CU GAZUL SI ELECTRICUL SA FIE PEDEPSITI PRIN EXECUTIA CU MOARTEA.NOI PENSIONARII CU CEAUSESCU AM MUNCIT ZI SI NOAPTE SA FIE ASIGURATA GAZUL SI ELECTRICUL ROMANIEI SA NU AJUNGEM SA DEPINDEM DE IMPERIALISTI.
  FACETI SI PLAFONATI PRETUL CA HOTII ,TEPARII NU AU INVESTIT NIMIC IN DOMENIU.CINE A LUAT BANI DE LA TEPARI SA-I DEA INAPOI SI SA ASIGURE LINESTE POPULATIEI.SI ASA CU S-A STABILIT CA SE MARESC PENSIILE NUMAI PENTRU O PENSIE DE 1600 SI AU MARIT PENSIILE OLIGARHILOR CU 25%?????????????????????NU VA ESTE RUSINE???????????????VA FI MAI RAU CA IN KAZISTAN OSA FUGITI SI NU VETI AVEA UNDE SE VOR INCHIDE GARANITILE SI VETI RASPUNDE FARISEILOR PENTRU TOATE RELELE.

 3. Amfost client la Restart energy iar acum am inteles ca am fost repartizat la Engie , dar nici pana la aceasra data nu am fost contactat , am inteles ca aveau obligatia sa ne contacteze. care este vina mea de pensionar , cu o pensie mica . nu stiu cui sa ma adesaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole