ANGAJARILE LA STAT: OCUPAREA POSTURILOR, DISCUTATA DE EXECUTIV – Memorandumul a fost initiat. Domeniul vizat

434

sursa foto: banatulazi.ro

Ministerul Educatiei cere angajarea de cadre didactice, dupa ce ocuparea posturilor fusese suspendata pana la sfarsitul anului.

Guvernul a discutat Memorandumul initiat de minister pentru ocuparea unor posturi didactice, didactic auxiliare si de cercetare vacante sau temporar vacante din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat in anul 2022, precum si ocuparea posturilor didactice de predare vacante sau rezervate, si a unor posturi didactice auxiliare si nedidactice din invatamantul preuniversitar de stat pentru anul scolar 2022- 2023.

Documentul a fost elaborat in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta privind reglementarea unor masuri in domeniul ocuparii posturilor in sectorul bugetar. Este vorba despre o exceptie de la lege pentru a se putea face angajari in invatamant (click aici pentru a citi).
Anterior OUG, Executivul luase decizia suspendarii ocuparii prin concurs sau examen, incepand cu data de 1 iulie si pana la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice centrale si locale, cu exceptia posturilor unice.

Finantare din PNRR

Revenind la Memorandum, se arata ca a fost initiat pentru a permite in primul semestru al anului universitar 2022-2023 ca institutiile de invatamant superior de stat sa poata organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi, vacante sau temporar vacante, precum si a posturilor vacante create, cu finantare din fonduri externe nerambursabile, in afara organigramei, in baza proiectelor aflate in derulare, precum si a posturilor vacante cu finantare din PNRR, aflate in afara organigramei. 
Ministerul Educatiei subliniaza ca institutiile de invatamant superior trebuie sa asigure continuitatea procesului didactic si de cercetare, in conditiile in care unii angajati urmeaza sa se pensioneze. Totodata, institutiile de invatamant superior sunt angrenate in derularea unor proiecte cu fonduri externe nerambursabile sau cu finantare PNRR pentru care trebuie sa-si asigure structura de personal pentru buna implementare a acestora.
De asemenea, se impune si organizarea de concursuri/examene pentru ocuparea unor posturi din invatamantul preuniversitar de stat pentru anul scolar 2022-2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole