ANCOM A AMENDAT POSTA ROMANA – 35.000 lei pentru intarzierea livrarilor corespondentei interne prioritare

1068

Sursa Foto: Opinia Buzau

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat cu 35.000 lei Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

Concret, CNPR nu a respectat cerintele minime de calitate prin neasigurarea livrarii la timp a trimiterilor interne de corespondenta prioritara, se arata intr-un comunicat ANCOM publicat joi, 20 august 2020.

Printre obligatiile Postei Romane se regasesc si cele doua pentru care a fost sanctionata. Este vorba despre:

– livrarea trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii, in procent de minim 85%.

– livrarea trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult patru zile lucratoare de la data depunerii, in procent de minim 97%.

In consecinta, prin incalcarea celor doua obligatii prevazute in legislatia companiei de catre ANCOM, Posta Romana a fost sanctionata cu suma de 35.000 lei.

Mai exact, a livrat doar 51,80% din totalul trimiterilor interne de corespondenta prioritara in cel mult doua zile lucratoare de la data depunerii, in loc de minim 85% si doar 78% din totalul trimiterilor in cel mult patru zile lucratoare, in loc de 97%, mai este subliniat in comunicatul ANCOM emis joi, 20 august 2020.

Cristin Popa, director executiv al ANCOM, a declarat:

„In cadrul unei actiuni de control desfasurate la CNPR, am verificat respectarea de catre companie a obiectivelor de calitate pentru anul 2019, prevazute in legislatia din domeniul serviciului postal universal. Pentru ca CNPR nu a indeplinit cerintele minime de calitate impuse de reglementarile in vigoare, neasigurand livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenta prioritara, am aplicat o amenda in cuantum total de 35.000 lei.”

*Cititi aici comunicatul ANCOM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole