Grid star
criptomonede

ANALIZA: BITCOIN, IN PRAGUL UNUI NOU BULL MARKET – Investitorii, sfatuiti sa nu fie intimidati de actualele fluctuatii ale pretului BTC

Bitcoin (BTC) a scazut vineri, 19 mai, sub pragul de 27.000 dolari, abandonand trendul de crestere din ziua anterioara, pe masura ce investitorii au continuat sa evalueze discutiile in curs privind plafonul datoriilor SUA si cele mai recente masuri de reglementare luate de autoritatile americane. Cu toate acestea, Bitcoin pare sa intre intr-un nou „ciclu de speculatie”, caracteristic unei cresteri puternice, potrivit unei analize recente realizate de Philip Swift, creatorul resursei de date LookIntoBitcoin si co-fondator al platformei de tranzactionare Decentrader.

Gilda Popa

Cea mai puternica criptomoneda dupa capitalizarea de piata s-a tranzactionat recent la un pret minim de sub 26.500 dolari in cursul zilei de vineri, in scadere cu circa 2% in raport cu ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinMarketCap.

Bitcoin se apropie de minimele sale recente, in timp ce investitorii asteapta clarificarea reglementarilor stabilite de SUA si verdictul Wall Street(...) Daca elementele fundamentale ale (n.r. legiferarii) sectorului cripto nu se imbunatatesc in curand, presiunea descendenta asupra pretului ar putea relua”, a scris Edward Moya, analist principal al pietei valutare Oanda, intr-o postare citata de CoinDesk.

Cu toate acestea, o analiza recenta realizata de Philip Swift arata ca exista un indicator care semnaleaza un nou „bull market” (piata marcata de crestere rapida) pentru Bitcoin. Astfel, indicatorul RHODL, o metrica dezvoltata de Swift in 2020, urmareste comportamentul pretului Bitcoin in functie de pretul realizat al ofertei sale – pretul la care criptomonedele au circulat ultima data, potrivit analizei publicate joi, 18 mai, pe binance.com.

Raportul ofera informatii despre activitatea detinatorilor pe termen scurt si pe termen lung de Bitcoin si despre amploarea speculatiei de pe piata.

In prezent, indicatorul RHODL se indreapta spre crestere, atingand zona verde de acumulare la sfarsitul anului 2022. Swift considera ca se observa o crestere a activitatii speculative, care semnaleaza faptul ca un nou ciclu de crestere este deja in desfasurare. El incurajeaza investitorii sa nu se ingrijoreze de scaderile minore ale pretului, sfatuindu-i sa le ignore.

Cu toate ca perechea de tranzactionare BTC/USD a atins un maxim de aproape 70.000 dolari in noiembrie 2021 pe piata bullish, indicatorul RHODL nu a inregistrat o miscare similara. Ultima data cand metrica a ajuns in zona rosie a „speculatiei ridicate” a fost in timpul precedentului maxim istoric al Bitcoin, la sfarsitul anului 2017.

2024, an de referinta pentru Bitcoin

Pe intervale de timp mai scurte, Swift a observat ca participantii de pe piata raman reticenti la riscuri pe pietele cripto, cu diverse evaluari pesimiste pentru Bitcoin generate de Decentrader. Sentimentul actual de pe piata pare sa fie unul de frica, depresie si dezinteres.

Swift a avertizat ca, desi exista motive de optimism, este esential sa fim pregatiti pentru toate eventualitatile, inclusiv o posibila revenire la valoarea de 20.000 de dolari in ultimul an inainte de urmatorul halving (n.r. injumatatire a recompensei pentru minarea Bitcoin).

De altfel, si analistul de la compania de cercetare de piata Messari, Sami Kassab, a declarat pentru CoinDesk intr-un e-mail ca, atunci cand examinam graficele de pret din ultimele trei monente de halving – 2012, 2016 si 2020 – „devine evident ca bitcoin a intrat in mod constant pe bull market (n.r. piata optimista) cu 12-18 luni inainte de fiecare eveniment de injumatatire. .”

Kassab a precizat ca actiunea actuala a pretului BTC pare sa fie in conformitate cu aceste cicluri anterioare, sugerand ca „modelul inca se mentine”. El a reamintit, totusi, ca performanta trecuta nu este o garantie a rezultatelor viitoare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani