ANALIZA BANCA TRANSILVANIA – Au crescut ratele de dobanda

845

foto: bankingnews.ro

Lumea Banilor prezinta analiza financiara a directorului Analiza Macroeconomica al Bancii Transilvania, dr. Andrei Radulescu (foto), publicata luni, 22 iunie 2020. Raportul prezinta evolutiile macro-financiare zilnice din Romania, zona Euro si SUA.

Astfel, in analiza realizata de Banca Transilvania se arata cu privire la Romania ca in sedinta de tranzactionare de vineri, piata financiara a reactionat indeosebi la climatul macro-financiar international.

Pe piata monetara ratele de dobanda au crescut marginal: overnight la 1.96%/2.25%, ROBOR la trei luni s-a majorat cu trei puncte baza la 2.18%, iar ROBOR la sase luni s-a consolidat la 2.24%.

La nivelul pietei titlurilor de stat, ratele de dobanda au cvasi-stagnat: pe scadenta 10 ani la 3.905%. La licitatia suplimentara, Ministerul de Finante a atras 30 milioane RON prin titluri scadente in septembrie 2031, la un cost mediu anual de 4.22%.

EUR/RON a crescut cu 0.06%, la 4.8421 (cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lunii mai), iar USD/RON s-a apreciat cu 0.43%, la 4.3181, la BNR.
Piata de actiuni s-a consolidat (indicele BET in stagnare), pe o lichiditate de 3.2 milioane EUR.

* Cititi aici integral analiza realizata de Banca Transilvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole