ANAF VERIFICA VENITURILE DIN TRANZACTIILE CRIPTO – Rezultatul controalelor

823
Decizie cu privire la Codul de procedura fiscala

foto: editiadedimineata

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) verifica veniturile obtinute din tranzactionarea criptomonedelor. Astfel, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au initiat controale pentru verificarea sumelor obtinute in perioada 2016-2021.

Agentia recomanda tuturor celor care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.

Iata anuntul ANAF:

ANAF se adapteaza evolutiei tehnologiei si trendurilor pietei financiare si verifica veniturile obtinute din tranzactionarea criptomonedelor. Astfel, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, din cadrul ANAF, au initiat controale pentru verificarea veniturilor obtinute in perioada 2016-2021 din tranzactionarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX s.a. Intr-o prima etapa au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obtinute de catre 63 cetateni romani. Pana in prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omisi de la declarare, partial sau integral. Pana in prezent, pentru recuperarea obligatiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o suma totala de cca. 2,10 milioane euro.

Impozitul pe venit

Trebuie mentionat ca, in aceeasi masura, au fost identificate si venituri de cca.15 milioane euro obtinute din tranzactionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit si contributiile sociale aferente. Inspectorii antifrauda fiscala vor continua sa verifice veniturile obtinute din activitati specifice, precum minarea sau tranzactionarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea cresterii gradului de fiscalizare si a conformarii voluntare in randul tuturor categoriilor de contribuabili. Directia Generala Antifrauda Fiscala recomanda tuturor celor care desfasoara sau intentioneaza sa inceapa o astfel de activitate, sa se asigure ca declara si achita toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat”.

1 comentariu la “ANAF VERIFICA VENITURILE DIN TRANZACTIILE CRIPTO – Rezultatul controalelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole